Andra, Buffé, Förrätter, Sallad, Vegetariskt

Ugnsrostade tomater

Ja. Det här ser ju inte så kul ut. Skrumpna tomater på ett förkolnat, skabbigt papper. Men här ska man inte låta sig luras av utseendet, det är minsann insidan som räknas! De ugnsrostade tomaterna är underbart söta i smaken och sätter piff på vad som helst. (Utom din vita tröja. Dessvärre.) Det här är alltså min senaste grej, att ugnsrosta tomater i tid och otid. Jag brukar köpa förpackningar med cocktailtomater i mataffären, det är heta erbjudanden på sådana ganska ofta. Sedan halverar jag dem, lägger dem i en form på ett bakplåtspapper, och ringlar över lite olivolja, flingsalt, grovmalen svartpeppar och någon tsk socker. Ibland festar jag till det med lite balsamvinäger också. Sedan är det bara att köra dem i mitten av ugnen på 150C i ca två timmar, så är de klara sen. Alldeles söta blir de, och passar lika bra i en sås som till salladen eller som ”side dish” till de flesta rätter. Testa, testa!

15 Kommentar

  1. Amy's piece of cake

    6 februari, 2012 at 8:07 e m

    Låter gudomligt gott, ska testa!

  2. Aratorps Lena

    6 februari, 2012 at 8:16 e m

    Va? TVÅ timmar? Hm, jaha. Jag slängde på ett gäng på en pizza jag bakade i kväll och de var goda efter 15 min. så tänk hur goda de blir efter två timmar… 🙂 Kram

  3. Helena

    6 februari, 2012 at 8:20 e m

    Ökar man värmen rejält så går det så klart fortare. 🙂 Men jag tror att det blir extra smakrikt när tomaterna får svettas på låg värme i längre tid.

  4. Malin`s Diner

    6 februari, 2012 at 9:01 e m

    Jag gillar inte tomater, men älskar soltorkade tomater. Har även börjat smaka på körsbärstomater, så detta hade jag nog tyckt om.

    Kram Malin

  5. Hovkonditorn

    7 februari, 2012 at 12:47 f m

    Jag har gjort ugnsrostade tomater några gånger och det är ju så gott!

  6. Remsan

    7 februari, 2012 at 7:32 f m

    Åh, det är så gott att rosta tomater långsamt på låg värme, lääänge. Desto lägre värme ju bättre.

  7. Sofie

    7 februari, 2012 at 8:32 f m

    Så är det ju! Insidan som räknas. Så gott det är! Lite ljumna ska de vara också. Mmm…

  8. Malin

    7 februari, 2012 at 9:02 f m

    Jag har precis börjat lära mig att tycka om tomater så detta ska absolut testas!! 🙂 Låter supergott!

  9. Berså

    7 februari, 2012 at 2:46 e m

    Åh, det är så himla gott ! Jag brukar ha på lite honung och salt !

  10. Lenita från Bohuslän

    7 februari, 2012 at 5:45 e m

    Vad gott detta lät:-) Älskar dessa små röda rackare! Skall testas. Kram.

  11. Krutrut-Lisa

    9 februari, 2012 at 11:03 f m

    För att inte tala om hur smaskiga de blir att lägga på en hårdbrödmacka med philadelphiaost på. Toppat med lite örtsalt!

    Kram LISA

  12. Malin`s Diner

    13 mars, 2012 at 3:36 e m

    Nu är de i ugnen!

    Kram Malin

  13. Rustik tomatsoppa – Bara en kaka till

    6 februari, 2018 at 6:32 f m

    […] med bakplåtspapper. Salta, peppra och strö över ca 1 tsk socker och ringla över lite olivolja. Ugnsrosta i mitten av ugnen på 150C i ca 2 […]

Lämna en kommentar