Andra, Buffé, Fest, Förrätter, Påsk

Getostkräm i glas med sparris och nötter

Här kommer något för alla getostälskare därute! Underbar getostkräm som serveras i små snapsglas, och som toppas med nystekta små sparrisknoppar och rostade hasselnötter. Precis lika gott som det ser ut! Till 12 små snapsglas behövs följande:

3 msk Philiadelphiaost
100 g getost
1,5 tsk honung
salt
vitpeppar
0,5 dl hasselnötter
12 gröna sparrisknoppar

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, och stek stedan sparrisknopparna lite grann i en klick smör. Rör samman Philadelphiaost, getost och honung, och krydda med salt och peppar. Lägg upp i små glas, och stick ner en sparrisknopp i varje glas. Strö över några rostade hasselnötter. Färdigt! Receptet kommer från senaste numret av tidningen Lantliv Mat och Vin.

14 Kommentar

  1. Remsan

    11 april, 2012 at 4:28 e m

    Oj oj oj! Så gott! Dessutom mycket fint serverat.

  2. mariaemb.

    11 april, 2012 at 4:40 e m

    Mums! Och en väldigt vackert bild!

    Fin kväll!
    Kram Maria

  3. Kaksmulan

    11 april, 2012 at 5:35 e m

    Usch detta är ju rena matporren 😉
    Jag älskar ju inte bara getost utan även sparris…hungrig igen, vill ha…

  4. Mariette

    11 april, 2012 at 5:37 e m

    Nu har jag kikat tillbaka på dina inlägg lite…
    Mysiga fikastunder och en massa god mat, som du ju alltid så underbart bjuder på här!!!

    Detta med getostkräm lät onekligen spännande….det ska jag testa vid tillfälle!

    Kram Mariette

  5. Frostrosor

    11 april, 2012 at 5:59 e m

    Wow! Riktigt gottigt och lyxigt på vårbuffén! Och verkar så enkelt och smidigt att göra också!

  6. Mårtenssons kök

    11 april, 2012 at 6:45 e m

    … och här läses det som "i glass med sparris och nötter…" hade kanske inte smakat lika gott:)
    Tycker mej känna igen tröjan på denna bilden från tröjan på galgen i lanthandeln?
    /Anki

  7. Tobias Gustavsson

    11 april, 2012 at 6:55 e m

    Ser och "låter" väldigt smakfullt. Måste prövas till nästa fest, snyggt ///

  8. Hovkonditorn

    12 april, 2012 at 3:23 f m

    Så sött och fint dekorerat!

  9. Marija

    12 april, 2012 at 6:09 f m

    Ser verkligen smakligt ut!Du är så duktig kompis!

  10. Matarkivet

    12 april, 2012 at 2:32 e m

    Vilka läckerbitar! De ger sannerligen habegär så bäst att bokmärka direkt.

  11. Anonym

    12 april, 2012 at 6:44 e m

    Mums så gott det lät! har du nåt bra tips till nåt gott vin till det?

    Fia

  12. Helena

    12 april, 2012 at 7:41 e m

    Mårtenssons och Kaksmulan, ni är skarpsynta! 🙂 Visst är det klänningen från Gårdby, den är hur skön som helst.

    Fia – till getost och sparris tycker jag att det vita vinet Boulder Bank passar bra, Systembolaget tipsade mig om det en annan gång när jag lagade något med just getost och sparris. Det har nummer 6367 på systemet. 🙂

  13. Fredrica

    23 april, 2012 at 11:26 f m

    Tack för ett vacker och som det låter väldigt gott tips. Skall prova redan i kväll.

Lämna en kommentar