Andra, Bröd, Café och fika

Lakritssemlor

Förra helgen bakade vi lakritssemlor! Eller vi är ett starkt uttryck, i ärlighetens namn var det nog främst min kompis Anna som var projektledare för det hela. Hon hade förberett bullarna, handlat ingredienser och fixat, och jag dök upp senare med barn och man för det roliga;

Att göra mandelmassa, vispa grädde och fylla semlorna. Jag ÄLSKAR semlor.

Anna hade surfat runt på nätet och hittat Fredriks recept på lakritssemlor, och jag gör det enkelt för mig och länkar här direkt till Fredriks recept, eftersom det enligt vårt tycke var ett toppenrecept. Fredrik, som jag lärde känna på Marys möhippa i våras, är väldans toppen han också, och häromdagen berättade han på sin blogg att han ska släppa en bakbok i september. Jag är övertygad om att den kommer att sälja som smör!

Men tillbaka till lakritssemlorna – de var ruggigt goda, och om du älskar lakrits är det här ett riktigt trevligt bakprojekt för en helg i februari. Gärna ihop med en kompis, då blir det ännu roligare.

14 Kommentar

  1. Erika Gelotte

    5 februari, 2016 at 7:21 f m

    Alltså, bättre semla kan jag inte tänka mig, lakritsälskare som jag är! Vackert gjorda också!

    1. Helena

      18 februari, 2016 at 11:34 f m

      Tack Erika! Inte för att jag gjort dem själv då, men ändå. 😉

  2. Karin Bernfalk

    5 februari, 2016 at 11:55 f m

    Älskar semlor och älskar lakrits så den kombon kan liksom inte gå fel!
    Kram Karin

  3. Mårtenssons kök

    5 februari, 2016 at 12:37 e m

    Ja alltså vi är inga storälskare av fastlagsbullar (Anki slipper gärna om det går att undvika) men det är med lakrits låter ju oerhört frestande!

    En fin helg till er!

    1. Helena

      18 februari, 2016 at 11:35 f m

      Men vad ÄR det här?! Hur kan man INTE älska semlor? Tur att ni gillar lakrits i alla fall. 😉

  4. Cava? Ja, tack!

    7 februari, 2016 at 12:47 e m

    Herre! Lakrits som är det godaste och semlor som kommer tätt bakom. Kommer bli en livsfarlig måndag det här..

    1. Helena

      18 februari, 2016 at 11:36 f m

      Hohoo, underbart bloggnamn! 🙂 Självklart ska det provas!

  5. Sara

    7 februari, 2016 at 8:07 e m

    Det låter som en spännande kombo:)

    1. Helena

      18 februari, 2016 at 11:36 f m

      Det är det! Men man blir ganska mätt. Speciellt om man gör som jag och går tillbaka till skålarna och tar påfyllning av mandelmassa och grädde…

  6. Greyerzer

    16 februari, 2016 at 8:31 f m

    Hjälp! Det var djärvt! Ska jag våga?

    1. Helena

      18 februari, 2016 at 11:37 f m

      Aber doch! Såklart du ska. 🙂

Lämna en kommentar