Andra, Buffé, Fest, Förrätter

Salamichips med parmesan- och tryffeldip

Nej, det här är inte en charkbricka som torkat i solen som man skulle kunna tro, det är en bricka med salamichips! Mycket gott och knaprigt, och perfekt mingeltilltugg medan man väntar på maten, eller som del av en buffé. I dipskålen syns en parmesanröra, som passar alldeles ypperligt till charkchipsen. Säg gärna till i charken att du ska göra chips av salamin, så kan de skära dina skivor lite tjockare. 

Salamichips med parmesan- och tryffeldip, ca 4 portioner
Ca 30 skivor salami, t ex tryffelsalami och fänkålssalami
 ———-
Dip:
2 dl crème fraiche
1,5 dl finriven parmesanost
2,5 tsk tryffelolja
Grovmalen svartpeppar
Sätt ugnen på 225C. Lägg ut salamiskivorna på plåtar klädda med bakplåtspapper. Torka till chips i mitten av ugnen, en plåt i taget, i ca 6 min per plåt. Flytta sedan över chipsen till hushållspapper för att svalna.
Dip:
Rör samman parmesanost och crème fraiche, smaka av med tryffelolja och svartpeppar. Servera gärna dipen med sked så att gästerna kan klicka dipen ovanpå de tunna salamichipsen. 

2 Kommentar

  1. Cat

    23 augusti, 2016 at 3:08 e m

    Det måste jag bara testa! Blir bra innan kräftorna på lördag 😉
    Ha de gott. Kram, Catarina

    1. Helena

      28 augusti, 2016 at 12:04 e m

      Vad kul! Hoppas att det smakade bra! Kram!

Lämna en kommentar