Andra, Efterrätter

Raw chokladmousse på avokado

Här kommer en chockerande nyttig chokladmousse, i alla fall för att komma från mig. Den är raw som det så fint heter, och väljer man att söta den med agavesirap istället för honung är den även helt vegansk. Jag föredrar dock honung. Det är avokadon och kokosmjölken som står för krämigheten, men moussen smakar verkligen inte avokado, om man nu som jag ännu inte har hoppat på avokadotåget till 100%, utan bara lite grann. (Någon måtta får det ju vara, jag har ju precis lärt mig att uppskatta dadlar, för böfvelen!) Fort går det också, man bara slänger ner ingredienserna i en mixer och kör loss, sen är det klart!


Raw chokladmousse, 2
små portioner

1 mogen avokado
2,5 msk honung/agavesirap
2 msk kakao
0,75 dl krämig kokosmjölk
0,5 tsk vaniljpulver
1 liten nypa flingsalt
——–
Hallon och kokosflarn till garnering
Dela, kärna ur och gröp ur avokadon och kör i en mixer ihop
med övriga ingredienser. Garnera med t ex färska hallon och kokosflarn, och
servera direkt. 

Lämna en kommentar