Andra, Öland, Restaurang

Fireside Brewery i Rälla på Öland

Häromveckan lät vi grillen här hemma vila och begav oss istället till bryggeriet och barbeque-stället Fireside Brewery i Rälla, som ligger halvvägs mellan Färjestaden och Borgholm.
Med risk för att låta oartig mot alla Rällabor har jag alltid avfärdat Rälla som en tråkig håla och aldrig ens bemödat mig med att stanna bilen. Men nu mina vänner – nu finns det banne mig en anledning att stanna! Fireside serverar äkta amerikanskt, långrökt BBQ-käk som pulled pork, kamben och högrev. Köttet har körts i flera timmar och serveras med egengjorda såser. Vegetariska alternativ finns det också på menyn, för den som hellre äter det.

Jag gick loss på deras pulled pork sandwich. Förmodligen den godaste pulled porken jag ätit.

Olof tog in lite ribs också att gnaga på…

 …och en hel bricka med olika ölsorter. För i första hand är ju stället faktiskt ett bryggeri, ett mikrobryggeri som brygger olika sorters hantverksöl. De ordnar ölprovningar och bryggkurser också, kan jag konstatera efter att ha surfat runt lite på deras hemsida.  Nu uppskattar ju jag inte öl något vidare, vilket är skandalöst, jag vet, men Olof låter i alla fall hälsa att ölet var jättegott, och att hans favorit var IPA:n Burning Ember. De har även gjort en egen ölsort åt ÖlandsChoklad som serveras på deras café nere i Färjestadens hamn.

Serveringen ligger i trädgården bakom en röd lada, och där hade de lite grejer som barn kunde leka med, som att kasta säckar i hål på en träramp, bland annat. Lily hade jätteroligt, och Olof kunde beställa en öl till. Winwin för alla.

Våra vänner som vi var där med beställde in Beer float till efterrätt. Glass i öl, alltså! I USA är det inga konstigheter, men här hemma i Sverige känns det väldigt nyskapande.

Nu börjar ju säsongen mattas av här på Öland, men Fireside håller öppet på fredagar framöver (utom nu på fredag den 17/8). På Ölands Skördefest är det öppet torsdag till söndag, och då blir det även lite livemusik. Har ni inte varit här än har ni något trevligt att se fram emot.

5 Kommentar

  1. Malin`s Diner

    16 augusti, 2017 at 8:47 e m

    Inte alls skandalöst att inte uppskatta öl! Tycker nästan tvärtom faktiskt. Hur KAN man tycka något så illasmakande vara gott? Skandal att inte folks smaklökar utvecklats mer än så, SKANDAL!

    Pöss!

  2. Helena

    18 augusti, 2017 at 10:50 f m

    Haha! Det är tur att det finns andra ädla drycker för sådana som du och jag. 🙂

  3. Anonym

    18 augusti, 2017 at 4:21 e m

    Vilka fantastiskt vackra bilder. Du är en mästare på att fånga stämningar. Vilka färger!

    1. Helena

      18 augusti, 2017 at 6:34 e m

      Tusen tack! Lovar att hälsa maken det. För i de flesta fall är det han som fotar bilderna. Jag har turen att vara gift med en snubbe som faktiskt jobbar som fotograf och bildretuschör, och det är därför bilderna är så fina. Ser du någon halvdan bild här på bloggen i flödet är det oftast jag som tagit den. Hehe. Alla är vi bra på olika saker! 🙂

  4. Ölands Skördefest – mina 7 bästa tips – Bara en kaka till

    29 september, 2017 at 9:37 f m

    […] det säljs prima kött på Ölands Kvalitetsprodukter i närheten av Mörbylånga. I Rälla ligger Fireside Brewery som brygger eget hantverksöl och serverar hyvens pulled pork. Många skyltar tipsar om Eriksöre […]

Lämna en kommentar