Godis

Jordnötsrutor med choklad

Jag fortsätter i blygsamhetens tecken (eller snarare i bristen därav) och tar tillfället i akt att skryta om de här jordnötsrutorna. Ifall du gillar jordnötter och choklad kommer du garanterat inte att bli besviken! Smaken påminner om godiset Rocky Road, men har en betydligt naturligare ingredienslista. Det är nästan så att man skulle kunna kalla dem för ”raw Snickers”. De tog slut på en dag här hemma, trots att de är ganska mättande. Okej, vi hade gäster. Men ändå.

 

Jordnötsrutor med choklad, ca 15 st

Chokladbotten:

1 dl jordnötter

3 msk kakao

10 dadlar utan kärnor

1 msk honung

1 tsk vatten (om smeten känns torr)

———-

Jordnötslager:

1 dl jordnötssmör

2 msk honung

———-

Garnering:

1 näve jordnötter

Ca 25 g mörk choklad

Lite flingsalt

 

Mixa samman alla ingredienser till chokladbotten. Mixa ganska länge, tills du har en seg massa. Tryck ut massan i en lite mindre form klädd med plastfolie. (En lunchlåda i glas är lagom storlek.) Ställ in i kylen medan du gör jordnötslagret, som endast rörs ihop i en bunke. Bre det över chokladbotten, och ställ in i frysen ca 20 min. Garnera med grovhackade jordnötter och choklad och lite flingsalt, och skär i rutor. Förvara rutorna i frysen, de tinar på ett par minuter i rumstemperatur. I kylen blir jordnötslagret lite för mjukt.

4 Kommentar

  1. Mojjen

    16 november, 2017 at 7:51 e m

    Åhh de här hade jag missat första gången de var på bloggen!

    1. Helena

      16 november, 2017 at 8:08 e m

      De har inte varit på bloggen innan! 🙂 Komponerade ihop dem för några veckor sedan. Kram!

  2. Sandra

    17 november, 2017 at 6:56 f m

    Alltså de ser sååå goda ut! Älskar jordnötter <3 Sparar receptet direkt!

    1. Helena

      17 november, 2017 at 10:32 f m

      Tack Sandra! Ja, du får testa dem du med! 🙂 Kram!

Lämna en kommentar