Vardag, Vegetariskt

Majsplättar med fetaostkräm och ugnsrostade morötter

Här har vi en snabbfixad, vegetarisk måltid där fetaostkrämen och de söta, ugnsrostade morötterna kompletterar plättarna som hand i handske. Snabbt går det också. Inte så mycket mer att tjafsa om, faktiskt. Trevlig fredag på er!

 

Majsplättar med ugnsrostade morötter, 4 portioner

2,5 dl vetemjöl

4 dl mjölk

2 ägg

1 stor burk majskorn (ca 340 g)

Lite salt

Svartpeppar

Smör att steka i

———-

Fetaostkräm

0,5 pkt fetaost

ca 2-3 msk crème fraiche

———-

Ca 12 st små morötter

 

Sätt ugnen på 200C. Skala morötterna och lägg dem i en smord ugnsform. Stek dem i mitten av ugnen tills de blivit relativt mjuka, ca 20 min.

Mät upp mjöl och mjölk i en bunke och vispa samman. Vispa ner äggen och rör ner majsen, och krydda med salt och peppar. Stek plättarna i smör ett par minuter på varje sida, ca 2-3 st åt gången i stekpannan.

Vispa samman fetaost och crème fraiche med elvisp, och servera en liten klick till varje portion ihop med morötterna.

2 Kommentar

  1. Lotta

    11 november, 2017 at 11:54 f m

    Så bra med snabba recept! Och det låter supergott!

    1. Helena

      12 november, 2017 at 8:17 e m

      Tack Lotta! Det var jättegott, morötterna blir ju lite sötare när de ugnsbakas, och då passar de extra bra att doppa i den salta fetaostkrämen. Kände mig mycket vego-hipp när jag la upp tallriken. 😉

Lämna en kommentar