Guldkorn ur arkivet, Pasta

Spaghetti Carbonara

Då kör vi igång med nya kategorin Guldkorn ur arkivet, och vi börjar med ett riktigt guldkorn. Åh, vad jag älskar den här maträtten. Jag började göra den efter det här receptet när jag la ut den på bloggen 2009, och sedan dess har vi säkert ätit den minst varannan månad. Varje vecka när jag var gravid. Det är det enda recept du behöver på spaghetti carbonara. (Blygsamheten flödar denna onsdag.)

 

Spaghetti Carbonara, 4 portioner:

Spaghetti för 4 personer (gärna De Cecco)

2 pkt bacon

3 schalottenlökar

3,5 dl vispgrädde

3 äggulor

1 dl parmesan + 1 extra dl till servering

rejält med svartpeppar

 

Koka spaghettin al dente. Strimla baconet i småbitar och fräs det en stund, låt det sedan rinna av på hushållspapper. Hacka schalottenlökarna och fräs dem lätt. Blanda spaghettin med löken och baconet. Blanda grädden med äggulorna i en bunke ihop med 1 dl parmesanost och massor av svartpeppar. Blanda detta med spaghettin precis innan servering. Garnera varje tallrik med riven parmesanost och nymalen svartpeppar.

2 Kommentar

  1. Carbonara-fan

    15 november, 2017 at 7:26 e m

    Jaa den är jättegod!!!

    1. Helena

      15 november, 2017 at 8:17 e m

      Tack! Vi skulle kunna ha det till lunch när du kommer och hälsar på! 🙂

Lämna en kommentar