Sponsrat inlägg

Vinterkyckling med citrus, kardemumma och grönkålschips

I samarbete med Viva Vin & Matklubb

Har ni hunnit gå på några julbord än? Själv är jag inte så mycket för den typiska julmaten, jag skulle nog mer säga att jag gillar vintermat där säsongens kryddor fått sätta sin touch på maten, utan att det för den sakens skull är julmat. Här har jag skapat ett recept till Viva Vin & Matklubb på vinterkyckling där den gräddiga såsen fått smak av både apelsin och nymortlad kardemumma. Till kycklingen serveras ugnsrostade morötter, potatis och palsternacka som toppats med hackade pistagenötter. Frasiga grönkålschips bidrar till både färg och smak. Hela receptet med tillhörande vintips hittar ni här.

Viva Vin och Matklubb har många goda recept på sin hemsida, som alla paras ihop med lämpliga viner. Där kan man även anmäla sig till deras nyhetsbrev som innehåller inspiration, recept, vintips och tävlingar. Något jag gillar extra mycket med dem är att man alltid är välkommen att maila dem om vintips. Det är ju kanske inte alltid som tiden eller möjligheten till vintips finns när man är på Systembolaget, men då kan man alltid maila till viva@vivavinochmat.se, beskriva vad man tänkt laga för mat och få ett vintips anpassat efter det. Bra va? Lite som en sommelierkompis på nätet.

Lämna en kommentar