Guldkorn ur arkivet

Nyttiga frörutor med choklad – beroendeframkallande!

I skrivande stund håller jag på att frosta av frysen, och sitter som bäst här och äter på sådana här chokladtäckta frörutor som jag fyndade längst in i en låda efter att ha ätit upp julens sista lussekatter. Och eftersom det är nyttigare än marsipan (åt det nyss också, även att det inte låg i frysen) så känns det ju hur bra som helst. Jag bloggade om de här rara små rutorna i våras, men de förtjänar en påminnelse hos alla som vill inleda året med gott snacks av lite nyttigare karaktär. Perfekta att ha på lut i frysen, jag förstår inte hur de kunnat hamna längst bak under några påsar med trattkantareller. (Det är förmodligen Olofs fel. Jag gillar att skylla på någon annan.) I stora drag är det kokos och ett gäng goda frökärnor mixade med dadlar, och ett chokladtäcke gjort på kokosolja, kakao och lönnsirap. Det är nötfritt, glutenfritt, veganskt och nyttigt. Raw food-godis skulle man kunna kalla det också, om man ser mellan fingrarna med lönnsirapen. Så ut i köket och mixa med er, bums! Såvida inga lättväckta barn sover, vill säga. Då kan ni vänta tills imorgon. Men lova att ni testar det! Här hittar ni receptet.

 

 

1 Kommentar

  1. Marija

    18 januari, 2018 at 9:26 e m

    Åhh, desss är så goda så man kan dö👍🏻

Lämna en kommentar