Andra Paj

Paj på paprika

Idag har vi haft ett fantastiskt höstväder här på Öland, med knallblå himmel och strålande sol som verkligen har låtit de färgsprakande höstlöven komma till sin rätt. Hela helgen har varit riktigt lugn och skön, vi har gått hundpromenader, stökat i trädgården och varit på en riktig kvalitetsmiddag på lördagkvällen. Våra vänner går en kurs i thailändsk matlagning, så igår blev vi bortskämda med deras egenhändigt gjorda vårrullar och en kryddig och god thailändsk currygryta. Lyx! Ikväll får vi dock laga mat själva. På söndagar har man ju faktiskt lite extra tid att lägga på middagen. Då kan man (om man inte har turen att vara bortbjuden på ett förstaklassigt matsurf) göra sig en höstig paj:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk vatten

Fyllning:
1 grön paprika
1 röd paprika
2 tomater
1 stor lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 rejält knippe timjan
ca 10 gröna eller svarta urkärnade oliver (kan uteslutas)
3-4 dl riven, smakstark ost
4 ägg
4 dl mjölk
2 tsk paprikapulver
grovmalen svartpeppar
flingsalt

Börja med att blanda ihop pajdegen. Tryck ut den i en smord form, nagga den lite med en gaffel och förgrädda den i mitten av ugnen på 225C tills den blivit gyllenbrun, ca 10 min. Skär lök, tomater och paprika i mindre bitar, fräs dem lite lätt i en stekpanna tillsammans med den pressade vitlöksklyftan och lägg dem sedan i pajskalet. Lägg även i oliver, riven ost och timjan. Vispa ihop mjölk, paprikapulver och ägg till en äggstanning som du sedan häller över fyllningen. Salta och peppra, och grädda sedan pajen i mitten av ungnen på 200C i ca 30 min tills äggstanningen har stelnat till och pajen fått lite färg. Servera med sallad.

23 oktober, 2011

8 kommentarer

  1. Nu ser jag den där kokboken framför mig igen som du bara måste göra nån dag du får tid 🙂 Med dina underbara recept och vackra orginella matbilder så kan det inte bli annat än "kanonbra" :-))Önskar dig en fortsatt fin kväll! Kram Lenita

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration