Andra Kakor

Sockerkaka med citron, vallmofrön och brynt smör

Det har varit låg aktivitet här på bloggen de senaste dagarna, det har varit full rulle hela veckan på jobbet, och även kvällarna har gått åt till jobb. Nästa vecka är det stor mässa i Stockholm där mitt jobb ställer ut, och det är alltid mycket att göra veckan innan innan en mässa. Det har inte blivit mycket tid över till att äta sockerkaka, helt enkelt. (Däremot har jag sett till att vi har riktigt gott bjudsnacks i mässmontern!) Men för att ägna mig åt kakan på bilden ovan, så är den som en sockerkaka med plusmeny. Den blir extra fräsch av det rivna citronskalet, och prickig och fin av vallmofröna. Det brynta smöret som finns både i kakan och som formen penslats med ger en lite knäcksmakande yta på kakan som gör den extra god. Vill man inte bryna smöret går det såklart bra med vanligt smält smör också.

Sockerkaka med citron, vallmofrön och brynt smör

75 g smör
2 ägg
2 dl socker
2,75 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
rivet skal av en ekologisk citron
2 tsk vallmofrön
ströbröd och smör till formen
Börja med att bryna smöret. Hur man bryner smör kan du läsa här. Pensla gärna formen med brynt smör. Vispa ägg och socker pösigt för sig, och rör samman alla torra ingredienser i en bunke för sig. Rör samman äggsmet med torra ingredienser, och tillsätt brynt smör och mjölk. Riv ner citronskal och rör ner vallmofrön. Smörj och bröa en form (om du inte redan gjort det) och häll i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175C i ca 40 min. Känn efter med en sticka strax innan så att du vet när den är klar.
29 mars, 2014

4 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration