Andra Förrätter Säsong Vegetariskt

Kantarellbruschetta med Västerbottenost

Kantarellbruschetta med Västerbottenost

Om jag väl får tag i några kantareller gör jag oftast kantarellmacka med dem. Eller bruschetta, om jag har något bröd av hippare rang hemma. Prima fredagsmysmat framför TV:n, och passar jättebra med ett glas kallt, vitt vin till. 

Skriv ut

Kantarellbruschetta med Västerbottenost

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Författare: Helena
  • Antal portioner: 8 st små 1x

Ingredienser

Scale
  • 1 baguette, gärna surdeg
  • Olivolja till pensling
  • 1 schalottenlök
  • Ca 250300 g kantareller
  • smör till stekning
  • timjan, några kvistar
  • 50 g Västerbottenost
  • 1 vitlöksklyfta
  • Svartpeppar
  • flingsalt

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C. Skär surdegsbaguetten i sneda skivor, pensla med lite olivolja och ugnsrosta skivorna på en plåt i mitten av ugnen i ca 10 min tills de blivit knapriga. Hacka schalottenlöken. Rensa kantarellerna och stek dem tills vätskan i dem gått ur. Tillsätt en rejäl klick smör, och stek lite till, nu även ihop med schalottenlöken och hälften av timjankvistarna. Riv osten och ställ åt sidan. Halvera vitlöksklyftan och gnid dess snittytor mot de ugnsrostade brödskivorna. Toppa varje brödskiva med stekta kantareller och riven ost, garnera med timjan. Avsluta med att dra några varv med pepparkvarnen och ta på lite flingsalt.

1 november, 2016

4 kommentarer

    1. Det går jättebra! Men stek dem innan bara så att all överflödig vätska går ur dem, precis som du hade gjort med färska kantareller. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration