Andra Vintips

100-åringen som stannade hemma och blev kvar

Det här vinet fick min morfar när han döptes år 1911, för 100 år sedan. Jag fick aldrig förmånen att träffa honom, men mormor har övertygat mig om att han och jag skulle ha kommit mycket bra överens! Jag tror dock inte att det här vinet går att dricka, det skulle säkert ha behövt förvaras på ett speciellt sätt för det. Det kanske inte ens är ett lagringsvin heller, för den delen. Men det är roligt att det är så gammalt, och fint att titta på!

2 mars, 2011

11 kommentarer

  1. Vilken grej! Sverige känns inte som ett vinland 1911 så din morfar var före sin tid. Nu är det ju ganska vanligt har jag förstått att man ger vin i doppresent. Snygg flaska!!

  2. Det var en vacker flaska. Så roligt att ha.
    När jag var i tonåren skulle vi (hrm) stjäla lite vin i en vinkällare i vårt bostadsområde. Vilket vi också gjorde. Ett helt gäng gamla flaskor hembryggt vin (det var inne på den tiden att brygga själva). Som var helt utan alkohol… Ok, det var någon som blev full, innan vi mätte alkoholhalten i vinet 😀

  3. vad kul! vi har också några gamla vinflaskor på vårt lantställe, bl.a. en champagneflaska som ser ut att vara från typ 1800-talet eller något. har inte vågar öppna eller röra dom dock, haha.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration