Gåvor - ätbara, saft

Mormors fläderblomssaft

Flädersaft fläderblomssaftIfall det finns några fläderblommor kvar där du bor, skynda dig att plocka dem och göra saft på dem! Mina fläderblommor kommer från en buske utanför vårt hus, ju längre bort från vägen som flädern växer, desto bättre. Så här lagar jag min flädersaft, efter mormors recept:

Skriv ut

Mormors fläderblomssaft

Flädersaft fläderblomssaft

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Inga recensioner

Loading...

Mormors fläderblomssaft är den allra godaste! Sommarminnen buteljerade på flaska.

  • Tillagningstid: 35 min
  • Total tid: 5-6 dygn

Ingredienser

  • 50 fläderklasar
  • 3 citroner
  • 2 liter vatten
  • 2 kg socker
  • 50 g citronsyra

Instruktioner

Skölj upp klasarna i vatten, skaka av dem och lägg dem i en stor bunke. Borsta rent citronerna, skiva dem ganska tunt och lägg även dem i bunken. Koka upp vatten och socker, och häll blandningen i bunken. Häll i citronsyran, och rör om. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i 5-6 dygn, rör om varje dag. Sila sedan saften i en ställning och häll upp i flaskor. Perfekt gå-bort-present!

3 Kommentar

  1. Remsan

    16 juli, 2010 at 1:56 e m

    Bästa receptet! Mitt ser nästan precis ut så och kommer från svärmor. Jag testade i år att ta mindre socker, men det blev inte lika bra.

  2. Erika - Bakglädje

    16 juli, 2010 at 7:42 e m

    Fläderblomssaft är ju så gott. Tyvärr tror jag allt är överblommat här. 🙁

  3. Loulas Kök

    22 juli, 2010 at 6:25 e m

    Vilka bilder du tar…nu igen! Läskar otroligt!

Lämna en kommentar