Drinkar, Säsong

Värmande äppeldrink med rom

Varm äppelmust med romI helgen när vi hade middagsbjudning och vädret var riktigt novemberruskigt bjöd jag på en variant av varm äppeldrink med rom i. Inte riktigt glögg, och inte riktigt vanlig drink heller, men perfekt att servera så här års som välkomstdricka i glasen. Följande recept räckte till 4 glas av storleken ovan, samt ett halvt glas påtår till alla.

Hot update! När jag gjorde det här receptet år 2012 hade jag uppenbarligen inte förstått tjusningen med rom i drycker. Jag föreslog en halv deciliter rom till alla dessa fem decilitrar äppeljuice. Mesigt. Mitt nya förslag är en deciliter rom. Men ni får smaka er fram, så att ni hittar den mängd som passar just er bäst.

Skriv ut

Värmande äppeldrink med rom

Varm äppelmust med rom höst

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,50 av 2 recensioner

Loading...

Varm äppelmust med rom, en riktigt värmande äppeldrink så här på hösten, och perfekt som välkomstdrink på en novembermiddag. 

  • Total tid: 10 min
  • Antal portioner: 4

Ingredienser

  • ca 5 dl äppeljuice eller äppelmust (jag använde Tropicana)
  • 2 msk råsocker
  • 3 kanelstänger
  • ca 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 dl rom (jag använde mörk rom)

Instruktioner

Häll upp alla ingredienser utom romen i en kastrull och låt sjuda, men inte koka. Strax före servering hälls romen i. Servera i värmetåliga små glas, gärna glöggkoppar.

9 Kommentar

  1. Kaksmulan

    9 november, 2012 at 3:24 e m

    Det låter jättegott och värmande i höstrusket!
    Men ska det vrkligen vara 0,5 dl juice? Tot 1 dl vätska till 4 personer låter lite lite även om man har små glas. ;)Eller är det jag som är glupsk?

  2. Mårtenssons kök

    9 november, 2012 at 4:02 e m

    Här har vi också olika åsikter när det kommer till den frågan:) Anki är som du och tycker det snabbt blir för spritigt med varm alkohol, medan Håkan gärna tillsätter en extra styrketår.
    Oavsett så låter det som en härligt värmande höstdrink!

    Ha en riktigt skön helg, alla tre!
    Kramar

  3. Lotta

    9 november, 2012 at 5:07 e m

    Jag som inte gillar glögg skulle lätt föredra den här! Jag säger skål för den och för fredag.

    Trevlig helg!

  4. Ekenäsliv

    9 november, 2012 at 11:40 e m

    Låter inte fel alls det här!
    Mums nu när mörkret och grådasket drar fram..
    Må fint!
    Kram Anna

  5. Helena

    10 november, 2012 at 7:46 f m

    Kaksmulan! Tack för tipset! Vilken felskrivning! Jag ändrade så fort jag såg din kommentar! Kram!

  6. Remsan

    11 november, 2012 at 11:23 f m

    Jag tycker det blir godare än glögg att göra värmande drinkar med äppeljuice. Glögg blir gärna för sött. Låter som en drink för mig och Berra.
    Hoppas ni haft trevligt i Stockholm och på mässan. Verkar varit fint (stort…) utbud på vin, hi hi…

  7. tina

    11 november, 2012 at 1:50 e m

    Det är så gott med varm äppelmust med kryddor i. Vi brukar hälla calvados i vår, ska testa rom nästa gång! 🙂

  8. Amy's piece of cake

    11 november, 2012 at 5:45 e m

    Vilken härlig värmande drink. Är ju inte mycket för sådant men maken han tycker det låter hur smarrigt som helst, det blir en sådan framöver säger han 🙂 Kram på er!

  9. Anna-Karin Olandius

    15 november, 2012 at 8:13 e m

    Så gott! En härligt söt och syrlig höstglögg. Men jag ökande mängden rom till det dubbla 🙂

Lämna en kommentar