Andra, Pasta, Vardag

Ädelost, bacon och grädde

Låtom mig presentera kvällens hälsokost: ädelost, bacon och grädde. Och så spaghetti, såklart. Tillsammans blir det en riktig fullträff. Det är bara att strimla och knapersteka baconet, och värma upp grädden med nersmulad ädelost som sedan får smälta ju varmare grädden blir. Sedan häller man ner baconet, öser på svartpeppar, och serverar med spaghetti. Så – det här är långt ifrån “nyttigt, krispigt och fräscht”, men det finns ju inget som säger att det alltid är det man är ute efter. Ibland vill man ha sallad, och ibland vill man ha baconpasta. (I mitt fall är det – föga förvånande – oftast baconpasta.) Det här är comfort food i ordets rätta bemärkelse! Den som vill kan även hacka lite valnötter att garnera sin pastatallrik med. Utförligare instruktioner finns i det här inlägget.

11 Kommentar

  1. Anna

    28 februari, 2013 at 4:28 e m

    Pasta och bacon är en stor favorit här hemma också! Så enkelt att sno ihop till middag.

    1. Helena

      1 mars, 2013 at 6:59 f m

      Anna – man kommer LÅNGT på pasta och bacon! 🙂

  2. Mårtenssons kök

    28 februari, 2013 at 6:02 e m

    Men eller hur! Det finns ju faktiskt olika tolkningar av just det där med hälsa… Man ska ju må väl på alla sätt och vis.
    Vi körde på risotto och hemmagjord korv igår, ytterst god hälsokost det också. I morgon kopierar vi er pasta som ni bjöd på häromdagen… Må väl var det väl…:)

    Ha det gott och smaklig spis,
    kramar

  3. Helena

    1 mars, 2013 at 6:58 f m

    Precis! Gott ska det vara, och väl ska man må. 🙂

  4. Kaksmulan

    1 mars, 2013 at 7:31 f m

    Gott, gott! Bacon och ädelost är ju så gott och jag har jättevackra tulpaner på bordet de är ju fräscha och krispiga ;). (obs, fast vi äter dem inte för det)

    1. Helena

      2 mars, 2013 at 8:18 f m

      Det gröna och krispiga kan man ju som sagt få tillfredsställt på annat håll. Hähä.

  5. Anonym

    1 mars, 2013 at 11:26 f m

    Withal this is not simply very fifty-fifty structured diet and Programme cannot
    recede cellulite. How Do I it is medically bad, identical expensive, and only industrial plant on a temporary tier.
    That way, you can threefold or regular triple your chances in the
    consistency does not completely do away with cellulite.

    My webpage … anti cellulite diet

    1. Helena

      2 mars, 2013 at 8:17 f m

      HAHAHA! Jag släpper aldrig igenom spamkommentarer, men den här var ju bara för kul! Det är verkligen ödets ironi att en spamkommentar för en anticellulit-sajt på nätet hamnar på mitt inlägg om vad som kan vara århundradets onyttigaste pastarätt. Höhöhö. Bring on the cellulites, säger jag bara!

  6. Christine

    1 mars, 2013 at 11:27 f m

    Det där låter ju urgott!
    Blir otroligt sugen på att prova, ska leta upp receptet o spara.
    Tänker att kanske grillad kyckling skulle kunna funka som alternativ till baconet – för variation menar jag! 🙂
    Vitlöksbröd till, mmm känns som ett bra fredagsmys!

    1. Helena

      2 mars, 2013 at 8:18 f m

      Christine, jag tror att grillad kyckling kan vara en toppenbra grej att ha till. Egentligen skulle det nog bli en bra gratäng av de ingredienserna, om man bytte ut spaghettin mot makaroner. Värt att testa!

  7. Fia

    12 mars, 2013 at 7:47 e m

    Jösses! Det här va ju bara SÅ smarrigt!!!! Det ska jag göra fler gånger! Tack för finfina mat tips och ur mysig blogg!

    Kram Fia

Lämna en kommentar