Andra, Efterrätter

Pannacotta med lakrits och citron

God måndagsafton! Hoppas att ni alla har haft en härlig helg, trots att den redan börjar kännas lite avlägsen. Vi har haft finbesök från vår sjömanshustru med sjöman hela helgen, och fikat, gått på loppis, varit lite kulturella (hör och häpna) och haft det riktigt trevligt. Men framförallt har vi ätit! Pannacottorna på bilden gjorde jag på lördagmorgonen efter frukost. Frysen gapade tragiskt tom på glass, men kylen kunde som tur var kompensera för frysens bristfällighet med ett paket grädde. Tillsammans med en citron och lite lakritspulver blev det en riktigt god efterrätt. Citron och lakrits är en hyvens kombo som alltid funkar, och i en pannacotta blir det precis lagom mängd smaker. Lakritspulver finns lite här och var att lägga vantarna på, ofta i delikatessbutiker och saluhallar. Mitt lakritspulver kommer i en rund, genomskinlig burk med svart lock och heter Fine liquorice powder.


Pannacotta med lakrits och citron, 4 portioner
2 gelatinblad
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 citron – rivet skal
0,5 tsk vaniljsocker
1 msk socker
2 tsk lakritspulver

Börja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten, och låt dem ligga där i minst 5 min. Häll upp grädde och mjölk i en kastrull, och tillsätt rivet citronskal, vaniljsocker, vanligt socker och lakritspulver. Värm grädden, och ta kastrullen från värmen precis när det börjar koka. Rör ner gelatinbladen, och häll upp på formar. Ställ i kylen och låt dem stå i minst 4-5 timmar för bästa konsistens.

9 Kommentar

  1. Sara på Vardag.nu

    4 mars, 2013 at 7:47 e m

    Mycket lakrits runtom i bloggvärlden nu! Inte mig emot. Pannacotta är det snart dags för igen, lakrissådan då kanske!

  2. Hovkonditorn

    5 mars, 2013 at 12:55 f m

    Kan det liksom bli bättre än det där, lakrits och citron är ett toppen par. Ha en fin dag!

  3. Sofia

    5 mars, 2013 at 6:52 f m

    wow den efterrätten ser god ut : ) kram på er finisar! Sofia

  4. momaskitchen.se

    5 mars, 2013 at 9:05 f m

    Fint, pannacotta är räddaren i nöden, man kan variera den i det oändliga!

  5. Brogatan

    10 mars, 2013 at 7:18 e m

    Låter fantastiskt gott!! Måste testa!!!

    //Linda

  6. Elisabeth - Saker jag bakar

    11 mars, 2013 at 6:05 e m

    Låter jättegott. Älskar pannacotta.

  7. Ida

    12 mars, 2013 at 3:03 e m

    Åh det låter jättegott! Tyvärr har jag tvingat mig själv att sluta upp med sånt där. Men det ser ju underbart ut i alla fall.

  8. Lenita från Bohuslän

    13 mars, 2013 at 7:53 e m

    Dina recept och smakfulla bilder platsar i vilken fin mattidning som helst! Duktiga du 🙂

Lämna en kommentar