Andra, Efterrätter, Kakor, Paj efterrätt

Key Lime Pie 2.0

Då var det måndag igen, och idag har vädret varit lika regnigt och grått som igår, då vi vallade våra Stockholmsgäster på det öländska Alvaret i snålblåst och sidoregn. På något sätt hör det nästan till den svenska försommaren. Ikväll har jag däremot suttit inomhus och myst, jag har varit på The Tea Room som ligger några mil utanför Kalmar, och ätit scones med clotted cream och sylt. Mysigt värre! Ett inlägg från när vi besökte The Tea Room i somras finns här

Inget av det ovanstående har dock något som helst att göra med kvällens recept, den här Key Lime-pajen bakade jag en solig ledig dag för ett par veckor sedan, men om någon hade ställt ner en tallrik paj framför mig nu hade det inte varit några som helst problem att äta upp den. Den både ser ut och smakar som solig vår och försommar, och det tackar man ju inte nej till just nu.


Key Lime Pie, 8 portioner
Botten:
13 digestivekex
75 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
Fyllning:
4 äggulor
3 lime
1 burk sötad,
kondenserad mjölk (ca 400 g)
———-
Ev. vispad grädde och
limeskivor till garnering
Sätt ugnen på 200C.
Smält smöret. Smula kexen, gärna i en mixer eller matberedare, och blanda i
smält smör, vaniljsocker och kanel. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en
rund form (ca 24 cm i diameter) med avtagbara kanter, och tryck sedan ut
kexmassan i botten på formen, och lite upp mot kanterna. Förgrädda pajskalet i
mitten av ugnen ca 5 min. Sänk sedan ugnsvärmen till 150C.

Vispa upp äggulorna
mycket lätt för hand. Riv skalet av en lime, och pressa saften ur alla tre
limefrukterna. Rör samman med äggula och kondenserad mjölk. Rör till en slät
smet och häll i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen på 150C i ca 15-20 min. Låt
pajen svalna först i rumstemperatur och sedan i kyl. Pajen ska serveras
kylskåpskall. Garnera gärna med några extra limeklyftor och vispgrädde med lite
vaniljsocker i.

1 Kommentar

  1. Ninja

    29 maj, 2013 at 5:29 f m

    Ser jätte gott ut! 🙂

Lämna en kommentar