Andra, Efterrätter, Paj efterrätt, Säsong

Rabarber- och jordgubbspaj

Pajsäsongen är igång! Folk brukar skratta åt mig och mina pajsäsonger, men jag älskar att predika om hur pajsäsongen efter en mörk vinter (och oftast lika mörk vår) drar igång framåt maj månad med rabarberpaj. Sedan blir det jordgubbspaj i juni, blåbärspaj i juli och äppelpaj i augusti. För att inte tala om alla andra pajer man kan trycka in däremellan, som citronpaj, lingonpaj och allsköns annan paj. Just den här pajen är gjord på favoritkombinationen rabarber/jordgubb, och går så snabbt och lätt att göra att du kan svänga ihop den medan gästerna väntar. 


Rabarber- och
jordgubbspaj
,
4-6 portioner

500 g rabarber + 0,5
dl socker
500 g jordgubbar
———-
150 g smör
3 dl mjöl
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 225C.
Skala (vid behov) rabarbern och skär den i centimeterstora bitar. Rensa
jordgubbarna och dela dem på mitten. Blanda samman smör, mjöl, socker och
vaniljsocker till en smuldeg. Blanda rabarbern med 0,5 dl socker, och blanda
sedan runt även jordgubbarna i samma skål innan du förflyttar innehållet till
en smord pajform. Strö över pajdegen, och grädda pajen i mitten av ugnen på
225C i ca 20-25 min tills pajen har fått fin färg. Servera med vaniljsås eller
vaniljglass. 

6 Kommentar

  1. Razzy

    29 maj, 2013 at 5:12 e m

    Mmmm rabarber & jordgubbspaj är så supergott, jag är dock glutenintolerant så jag gör min smuldeg på havregryn och rismjöl 🙂

  2. Malin`s Diner

    29 maj, 2013 at 7:14 e m

    Din pajmani funkar för mig. Pajja på bäst du vill!

    Kram kram

  3. Sofia

    29 maj, 2013 at 7:27 e m

    gahhhhh vad gott. Paj is the shit ; ) kram Sofia som bakat rabarberbullar idag! mums!

  4. Moma

    30 maj, 2013 at 6:30 f m

    Jag brukar tröttna på paj lagom efter äppelpaj-säsongen för att lusten sedan ska vakna till liv igen då de första späda rabarberna anländer!

  5. Matarkivet

    30 maj, 2013 at 8:59 f m

    Klart det finns en pajsäsong! 🙂

  6. Anna

    30 maj, 2013 at 11:31 f m

    Men mums va gott det ser ut!!!! Absolut bästa kombinationen! Och om några veckor kan man plocka jordgubbar, hääääärliga tid 🙂 Kram Anna

Lämna en kommentar