Andra, Efterrätter

Lakritspannacotta för två

Lakritspannacotta är ju något av det bästa som finns. Har ni testat det? Jag snöade in på det helt i somras när vår favoritrestaurang StrandNära hade det på efterrättsmenyn. Dessutom toppade de den med vispad grädde och saltad karamellsås, så den gick ju inte av för hackor, om man säger så. När vi var på sommarstugan förra helgen svängde jag ihop de här två pannacottorna när vi kom dit, och så fick de stelna i kylen tills det blev middagsdags. Egentligen blev det en halv portion till, men den åt jag upp när Olof inte såg mig. Har ni ingredienserna hemma – gör gärna det här på torsdag kväll och njut det till fredagsmyset. Gott som attan!

Lakritspannacotta för två:
1 gelatinblad
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
1 rågad msk socker
1 rågad tsk lakritspulver
———-
valfria bär till pimpning

Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten, och låt det ligga där i minst 5 minuter. Häll grädde, mjölk, socker och lakritspulver i en kastrull, och låt det bli varmt. Ta det från värmen precis när det börjar koka, och rör ner gelatinbladet. Häll upp på portionsformar, och ställ i kylen att stelna. Låt stå i minst 4-5 timmar, gärna över en natt. 

16 Kommentar

  1. Madeleine

    23 oktober, 2013 at 6:59 e m

    Jag har inte provat lakritspannacotta men skall absolut göra det! Tack för receptet!

    1. Helena

      24 oktober, 2013 at 10:53 f m

      Lycka till! 🙂 Smaka gärna av med lakritspulvret, vissa vill ha i mer, och vissa vill ha i mindre.

  2. Ann-Sofi MATSAFARI

    23 oktober, 2013 at 7:03 e m

    Lakrits är så gott! Och med din saltade karmellsås så är man ju i himlen.

    1. Helena

      24 oktober, 2013 at 10:54 f m

      Ja, den där salta karamellsåsen har man ju ohälsosamma fantasier om ibland. 😉

  3. Remsan

    23 oktober, 2013 at 7:21 e m

    Gaah! Det måste vara helt galet gott!

    1. Helena

      24 oktober, 2013 at 10:54 f m

      Hoho, det är det! Kom på besök så ska jag bjuda på den! 🙂

  4. Malin`s Diner

    23 oktober, 2013 at 7:32 e m

    Har aldrig gjort men lovar att göra det. Har tyvärr ingen grädde hemma nu, annars hade jag lätt gjort en till tordagsmyset…

    Kram kram

    1. Helena

      24 oktober, 2013 at 10:55 f m

      Där sa du nåt, jag ska banne mig följa mitt eget exempel och göra några sådana här ikväll som vi kan gå loss på imorgon!

  5. familjenlalloo

    23 oktober, 2013 at 9:42 e m

    Det låter fantastiskt gott! Jag måste nog be någon i Sverige skicka över en burk lakritspulver snarast!

    1. Helena

      24 oktober, 2013 at 10:55 f m

      Gör det! Om inte annat finns det i nätbutiker och i saluhallar.

  6. Lenita från Bohuslän

    26 oktober, 2013 at 11:39 f m

    Man slickar sig om munnen bara man ser bilden 🙂 Man vill bara ha….älskar lakrits men inte lilla gubben. Kanske man kan överraska honom med detta och han blir totalt lost på denna underbara efterrätt? Jag kan bara hoppas! Kram Lenita

    1. Helena

      29 oktober, 2013 at 6:46 e m

      Det måste du ju testa! Sälj in den som en kolapannacotta eller nåt, för det ser det ju också ut som. Lycka till! 🙂

  7. Anonym

    26 oktober, 2013 at 2:54 e m

    Gjorde den med en gång jag läste det! Full pott, supergod!!!

    1. Helena

      29 oktober, 2013 at 6:47 e m

      Vad kul att du gillade den! Jag gjorde en ny omgång häromdagen, jag också. 🙂

  8. Liselott

    6 november, 2013 at 10:20 f m

    Om man ska göra till sex personer tar du bara allt x 3 eller hur hade du gjort? Tänker främst på gelatinet.

  9. Helena

    6 november, 2013 at 4:27 e m

    Det funkar att göra så! Det här receptet har jag själv delat på 4 från ett som ska vara till 8.

Lämna en kommentar