Andra, Tävling, Tips

Dagens tips – och en vinnare!

Dagens tips är att härma dessa delikata kakor som vi köpte samtidigt som kanelbullarna i förra inlägget – kladdkaka med kokostosca! Jag har inget konkret recept, men det är bara att göra en kladdkaka och sedan smeta på lite kokostosca och sedan gå loss på dem. Ungefär så. Kladdigt och gott så det förslår.

Och så har vi en vinnare i Nyblom Kollén-tävlingen också! Vann gjorde Lina – grattis Lina! Du har fått mail. 

12 Kommentar

  1. Elin

    3 april, 2014 at 8:13 e m

    Ser ut som och låter som Engelsklärarinnans enastående kaka. Mycket god kaka och livsfarlig att göra, går utmärkt att frysa in i små delikata bitar som man sen kan ta direkt från frysen och äta när kakbehovet slår till… Jag och några kompisar hade kaktävling för några veckor sen och då bakade jag den och även ditt recept på lakritsdrömmar. Underbart goda kakor båda två.

    Och du, tack för en mycket trevlig blogg.

    1. Helena

      6 april, 2014 at 6:55 e m

      Hej Elin, vad kul att du gillar bloggen! 🙂 Det låter som att den här kakan har många namn, onekligen. God är den, i alla fall! (Vad kul att du gillade lakritsdrömmarna!)

  2. Jeanette

    4 april, 2014 at 9:14 f m

    Eller så googlar man efter "falska toscarutor" i fall man som jag är slav under recepten. Tack för en härligt inspirerande blogg.

    1. Helena

      6 april, 2014 at 6:55 e m

      Hoho, smart! Det ska jag göra, för den här kakan måste jag ju bara testa att baka själv.

  3. Malin`s Diner

    4 april, 2014 at 2:31 e m

    Japp, kladdkaka är ju inte fel om den dessutom får lite kokoskladd på sig så blir den ju snäppet bättre. I går bakade jag vanlig kladdkaka till kidsen. Fick kund så den stod inne lite för länge. Inte för barnen brydde sig, nom nom sa de! 😉

    Ses snart! Längtar tokmycket nu! Haha, både att träffa er och hela grejen bör väl tilläggas. Lite stalkervarning annars…

    Kram kram

    1. Helena

      6 april, 2014 at 6:56 e m

      Haha, vi längtar också! Ska bli jättekul! Kram!

  4. Anonym

    4 april, 2014 at 5:07 e m

    Vi kallar dom för Sockerchock.

    1. Helena

      6 april, 2014 at 6:56 e m

      Åhå minsann, kan tänka mig att det är ett passande namn! 🙂

  5. Anna Ceder

    5 april, 2014 at 12:00 e m

    Åh, kokostosca är farligt gott! Jag gjorde sådan med tranbär under toscan och gav bort som julklapp. Succé!

  6. Helena

    6 april, 2014 at 6:57 e m

    Innovativt med tranbär! Jag måste verkligen ta mig i kragen och baka en sådan här kaka själv.

Lämna en kommentar