Bjudmat/Paradrätter, Efterrätter, Matporr

Tiramisú 2.0

Tiramisú med BaileysJag ÄLSKAR tiramisú. Av alla desserter som finns är tiramisú min absoluta favorit. Jag skulle kunna skriva poesi till tiramisúns ära. Allra godast tycker jag att den blir med Baileys. För bästa möjliga tiramisú-upplevelse, tillaga den redan på morgonen om den ska ätas samma kväll, eller gör den dagen innan. Har du middagsgäster du behöver imponera på? Gör den här.

Skriv ut

Tiramisú

Tiramisú med Baileys

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 1 recensioner

Loading...

Jag ÄLSKAR tiramisú. Den här görs med Baileys, och efter att du provat den här kommer du inte att leta recept på tiramisú fler gånger. Jag lovar. 

  • Total tid: 25 min + kyltid
  • Antal portioner: 8

Ingredienser

  • 2,5 dl avsvalnat, färdigbryggt espressokaffe
  • 1,5 dl Baileys
  • 300 g savoiardikex
  • 2 ägg (2 gulor och 1 äggvita)
  • 1 dl socker
  • 1 dl Baileys
  • 2 pkt (á 250 g) mascarpone
  • Ca 1 msk kakao till garnering

Instruktioner

Blanda kaffet med 1,5 dl Baileys i en skål. Doppa hälften av kexen i blandningen (doppa båda sidorna), och lägg dem så att de täcker botten på en form. Separera äggen och behåll en äggvita. Vispa äggulorna pösiga (så gott det går) ihop med sockret, tillsätt 1 dl Baileys och mascarponen och vispa ihop. Vispa äggvitan för sig och rör ner den i mascarponekrämen. Bre hälften av krämen över kexen. Gör sedan ett andra lager genom att doppa resten av kexen, lägg dem överst och bre på det sista av mascarponekrämen. Låt tiramisún stå till sig i kylen i minst 6 timmar eller över en natt. Precis före servering – fyll en tesil med kakaopulver och pudra ut över tiramisún.

10 Kommentar

  1. Sara på Vardag.nu

    16 mars, 2015 at 3:32 e m

    Gud så gott med tiramisu. Aldrig provat att göra med Baileys, men det ska jag prova vid tillfälle! Precis i början på graviditeten hade min syrra inflyttningsfest och hon hade gjort tiramisu som jag försökte mygla med att jag inte åt. Daniel fick min portion också, och de drinkar jag snällt blev serverad. Han blev lite dragen den kvällen stackaren – han fick ju dubbelt av all sprit. Haha!

    1. Helena

      16 mars, 2015 at 3:46 e m

      Haha! Du får äta tiramisu sen, när bebisen tittat ut. Jag saknade också tiramisu under graviditeten. Kanske att det inte hade varit så farligt att äta mascarpone, Baileysen hade nog varit värre. Fast man tar ju inga risker. Själv bar jag inte ens en matkasse när jag var gravid, och uteslöt fler saker än nödvändigt ur kosten. Men det gjorde mig lugnare, och allt som gör en lugnare är ju jättebra.

  2. Malin`s Diner

    16 mars, 2015 at 3:37 e m

    Såååå j…..la gott!!!!

    Kram kram

    1. Helena

      16 mars, 2015 at 3:44 e m

      Jag veeet! Snuskigt gott! Tror jag ska ha tiramisu-orgie i helgen!

  3. Mårtenssons kök

    18 mars, 2015 at 7:35 e m

    Sanslöst gott är det! Bailys har vi aldrig testat att ha i, måste ju bli gott med en liten extra kaffesmaksskjuts:) Däremot har vi testat med passionsfrukt och Amaretto i en variant och jordgubbar med cointreau i en annan, faktiskt goda båda två.

    1. Helena

      24 mars, 2015 at 9:08 f m

      Men åh, båda de varianterna låter ju supergoda! Får ta och testa jag med! Kram på er!

  4. Marängswissens återuppståndelse – Bara en kaka till

    24 oktober, 2017 at 2:15 e m

    […] på middag. Jag insåg ganska snabbt att det då inte längre gick att komma dragandes med min Baileysfyllda tiramisú, som visserligen är väldigt god, men som helt enkelt passar bättre på en middag där […]

  5. Min absoluta favoritdessert - Bara en kaka till

    5 november, 2018 at 7:15 e m

    […] följd av mintchokladtårtan. Men för Olof och mig blev det samma val – den här gudomliga tiramisún med Baileys. Har ni inte gjort den – prova! Allra godast är den dagen […]

Lämna en kommentar