Andra, Grillat

Potatisar på grillen

Här kommer ett tips på hur ni kan festa till den sedvanliga potatisen när ni grillar:

Koka potatisen färdig. Häll av vattnet, och platta till varje potatis med t ex en stekspade. Lägg potatisarna i ett foliepaket och ringla över olivolja. Strö över färsk timjan och flingsalt, och vik upp kanterna på foliepaketet. Låt det ligga på grillen på indirekt värme (där paketet inte har kol under sig) i ca 5-10 min, så att potatisen hinner ta åt sig av smakerna.

Ibland kan det vara lika svårt att få tag i färskpotatis. Ett bra substitut är mandelpotatis eller delikatesspotatis, som brukar finnas i matbutikerna året runt.

8 Kommentar

  1. FREEDOMtravel

    3 juni, 2015 at 3:54 e m

    Vi brukar också lägga potatisar på grillen ibland. Gott! Men nu blir det inget grillande… Vi kör runt med en kolgrill i husbilen och har insett att kolgrillar är förbjudna på campingarna i södra Europa… 🙁

    1. Helena

      17 juni, 2015 at 10:23 f m

      Rackarns, vad synd! Men visst är det gott! Kram!

  2. Suz

    4 juni, 2015 at 7:43 f m

    Mmm, så mycket gott jag har missat när jag inte haft så mycket tid att surfa runt i bloggvärlden. Och de där potatisarna är ju perfekta – det där med tajming grill och tillbehör behöver man ju inte bekymra sig över ett dugg!

    Ha det fint!
    Kram
    Suz

    1. Helena

      17 juni, 2015 at 10:24 f m

      Ja, det är en fördel att slippa matcha tiden. Stor kram!

  3. Mårtenssons kök

    5 juni, 2015 at 5:46 e m

    Oh yes, grillade pantofflor är supergott! Vi har marinerat våra i chili, olivolja och citron, blir kanoners gott:)
    Ha nu en riktigt finfin helg, misstänker att det råder bröllopsyra?
    Kramar

    1. Helena

      17 juni, 2015 at 10:24 f m

      Åhå, chili minsann? Jodå, det rådde bröllopsyra. Tyvärr missade vi vigseln, men så kan det vara ibland. Olofs bror tog ju studenten samma dag.

  4. Karin Bernfalk

    7 juni, 2015 at 8:30 f m

    Potatisknyten är så gott till grillat!
    Vi brukar koka potatisen, ev dela den i mindre bitar, lägga till rejäla klickar med smör, skivad purjolök, dill och kryddor. Smaskens!

    1. Helena

      17 juni, 2015 at 10:25 f m

      Men alltså det låter ju faktiskt ännu godare. Dill är ju så himla gott till, då är det verkligen sommar!

Lämna en kommentar