Sallad, Säsong

Bärsallad med halloumi

Halloumisallad med bärDå var det oktober då, minsann. I klassisk supertaggad bloggaranda skulle man kunna skriva något i stil med “Välkommen härliga Oktober!” Men oktober månad har aldrig hälsat mig välkommen. Eller det har den ju visst gjort, jag är ju faktiskt född i oktober. Jaja. Trevligt med ny månad, i alla fall. Och även om det blir allt kallare ute, finns det både björnbär och hallon ett litet tag till, och de smakar supergott i en sallad ihop med lite mynta, basilika och stekt halloumi. Låter det konstigt? Det smakar helt underbart, jag lovar! Sötsyrliga bär, salt halloumi, uppfriskande mynta och så lite knapriga pekannötter på det. Gott!
Skriv ut

Halloumisallad med bär

Halloumisallad med bär

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Inga recensioner

Loading...

Sensommarsallad med stekt halloumi, mangold, mynta, säsongens bär och knapriga pekannötter. En ljuvlig kombination av sött och salt!

  • Total tid: 25 min
  • Antal portioner: 2

Ingredienser

  • 50 g pekannötter
  • 1 nypa flingsalt
  • ca 50-70 g mangold eller spenatblad
  • bladen från en basilikaplanta
  • ett knippe mynta
  • 150-200 g halloumiost
  • 100 g björnbär
  • 100 g hallon

Dressing:

  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • Salt och peppar

Instruktioner

Börja med att rosta pekannötterna i en torr stekpanna ihop med en nypa flingsalt. De är klara när de börjar dofta och bli något mjuka. Lägg över på ett fat att svalna. Skölj mangolden och skär den i bitar. Plocka bladen från basilikan och myntan och blanda med mangolden, och fördela på två tallrikar. Skiva och stekhalloumin i olivolja eller smör, och fördela över salladen. Strö över björnbär och hallon. Vispa ihop dressingen och ringla den över salladen. Avsluta med att strö över nötterna.

4 Kommentar

  1. FREEDOMtravel

    1 oktober, 2015 at 3:13 e m

    Åh vad läckert och gott det ser ut! Halloumi har vi saknat sedan vi lämnade Sverige. Har letat överallt, men inte hittat…

    1. Helena

      8 oktober, 2015 at 10:46 f m

      Jaså, det trodde jag inte skulle vara så ovanligt i övriga Europa? Där ser man! Ni får åka till Grekland och äta lite annars. 😉

  2. Mårtenssons kök

    4 oktober, 2015 at 5:43 e m

    Låter inte ett dugg konstigt någonstans faktiskt, tvärtom så klingar det ljuvligt i våra öron! Dessutom är detta ju en sån där vacker sak som man äter med ögonen också, tjusigt värre!
    Ha nu en fin oktobervecka, välkommen eller inte:)
    Kramar på er alla

    1. Helena

      8 oktober, 2015 at 10:47 f m

      Härligt! Jo, det faktiskt jättegott. 🙂 Kram på er!

Lämna en kommentar