Andra, Frukost

Vaniljkvarg med rårörd blåbärs- och myntakompott

Då var det dags för lite påskledighet! Idag har vi stångats på ICA med resten av ortsbefolkningen och alla sommarstugeägare som kommer ner till sina stugor på Öland för premiärhelg. Imorgon blir det kall buffé till påskmiddag med resten av familjen. Men först ska det ju ätas lördagsfrukost, och här kommer ett gott tips på vad som kan serveras till det – Vaniljkvarg i glas med rårörda myntablåbär och digestivesmul. Friskt, gott och mättande tack vare kvargen.

Blåbärs- och myntakompott:
225 g frysta,  tinade blåbär 
0,75 dl strösocker
10 myntablad
0,5 lime – skalet
Till servering:
Ca 3 dl vaniljkvarg (alt. turkisk yoghurt)
4 digestivekex – smulade
Låt blåbären tina och lägg dem sedan i en skål. Rör ner socker, myntablad skurna i bitar och rivet skal av en halv lime. Låt stå i ca 30 min så att smakerna får dra ihop sig.

Vid servering: Fördela en klick vaniljkvarg (vaniljyoghurt eller turkisk yoghurt går också bra) i fyra glas. Lägg på blåbärsröra, och lägg på ytterligare en klick kvarg. Avsluta med att smula ett digestivekex över varje portion. 

5 Kommentar

  1. Mårtenssons kök

    28 mars, 2016 at 4:08 e m

    Alltså, det både ser så otroligt och låter något otroligt gott och inbjudande ut! Vi vill ju bara dra ut stolarna, slå oss ner och mumsa på en långfrukost vid ert bord:)

    Kramar i massor till er, hoppas påsken varit skön oavsett hur mycket/lite trängsel Öland fått.

    1. Helena

      29 mars, 2016 at 10:19 f m

      Ni är SÅ välkomna hit på långfrukost, och till att bidra till trängseln på Öland! 🙂 (Som knappt var märkbar.)

  2. Malin`s Diner

    28 mars, 2016 at 6:33 e m

    Snofsigt värre det! Den där smöriga giffeln hade jag inte sagt nej till heller…

    Kram kram

    1. Helena

      29 mars, 2016 at 10:20 f m

      Hähä! Nä, den satt fint. Vi brukar ha croissanter i frysen som vi penslar med vatten och kör ett par minuter på 225C för att få tillbaka frasigheten i dem. Sen äter vi dem. Varje helg! Kram på dig!

  3. Karin Bernfalk

    29 mars, 2016 at 6:22 e m

    Åh det där såg gott ut!
    kram Karin

Lämna en kommentar