Kakor, Säsong

Mjuk pumpakaka med glasyr

Pumpkaka med glasyrVarför göra morotskaka när man kan göra pumpakaka? Eller okej då, ska jag vara ärlig smakar det nästan likadant. Men den här pumpakakan blev faktiskt ännu saftigare än vad mina morotskakor brukar bli, och det är ett bra sätt att ta tillvara all pumpa på, så här kring Halloween och efter diverse skördefester. Och så är det ju lite roligare att bjuda på pumpakaka än morotskaka, för det känns lite “nytt”. Och då kommer jag ändå ihåg när morotskaka kändes lite nytt. Så gammal är jag, minsann.

Skriv ut

Mjuk pumpakaka med glasyr

Pumpkaka med glasyr

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 1 recensioner

Loading...

Saftig och mjuk pumpakaka med ett tjockt täcke av glasyr med en hint av lime i smaken.

  • Total tid: 15 + 60 min
  • Antal portioner: 10

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1,5 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1,75 dl solrosolja
  • 5 dl råriven pumpa (gärna Butternut-sorten)
  • smör och ströbröd till formen

Glasyren:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 4,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g Philadelphiaost
  • Finrivet skal av en lime

Instruktioner

Sätt ugnen på 150C. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke, och blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Vänd ner dem i äggsmeten, och tillsätt solrosolja och skalad, råriven pumpa. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 min. Låt kakan svalna. Vispa samman alla ingredienser till glasyren med en elvisp så att det blir krämigt, och bre över kakan.

Lämna en kommentar