Bjudmat/Paradrätter, Nötkött, Texmex, Vardag

Tacogratäng

tacogratäng
Den här tacogratängen bara måste ni testa, ni kommer inte att bli besvikna! Den är riktigt krämig och god. Eller låt mig förtydliga – den är svingod. Alltså på riktigt. Gillar man tacos men orkar inte duka fram alla tillbehör, eller om man gillar tacotårtan men inte orkar bygga den i olika lager, då är det den här tacogratängen man ska laga. Allt i en form! Servera gärna med en grön sallad till.
Idag när vi var ute på en väldigt halkig och slirig barnvagnspromenad träffade vi en mamma till en gammal klasskompis från grundskolan, som berättade att hon brukar laga mina recept som kommer i tidningen en gång i månaden. Sådant gör mig så glad! Just den här tacogratängen som kördes i oktober har hon lagat flera gånger, och det hoppas jag att ni är många fler som kommer att göra!
Skriv ut

Tacogratäng

tacogratäng

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 2 recensioner

Loading...

Gillar du tacos? Och krämiga gratänger? Då kommer du att ÄLSKA den här tacogratängen!

  • Author: Helena
  • Total tid: 20 min + 25 min i ugn
  • Antal portioner: 6

Ingredienser

  • Ca 100 g nachos-chips (några nävar)
  • 1 purjolök
  • 500 g nötfärs
  • 1 grön paprika
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 1 burk á 300 g chunky salsa
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 pkt á 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl grädde
  • 1 liten burk majs
  • 3 dl riven ost + 2 dl till garnering
  • Salt & peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C. Smörj en ugnsfast form, och häll ut några nävar nachoschips i den, som du sedan krossar lätt med händerna. Hacka och fräs purjolöken, tillsätt sedan nötfärsen och bryn den. Hacka paprikan och rör ner den ihop med kryddmix och vatten, låt koka samman ett par minuter innan du häller röran i formen över chipsen. Bred ut all chunky salsa som ett täcke över köttfärsröran. Rör samman crème fraiche med Philadelphiaost, grädde, majs, 3 dl riven ost, salt och peppar. Bred över salsatäcket, och toppa med ca 2 dl riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 25 min, tills osten fått fin färg.

 

6 Kommentar

  1. Karins Kök

    3 december, 2016 at 9:37 e m

    Låter väldigt gott! Ska definitivt testas.

  2. Isflingan

    18 december, 2016 at 9:45 e m

    Mumsig var den minsann!!! Och väldigt mättande… ��

    1. Helena

      19 december, 2016 at 1:39 e m

      Vad kul! Jo, man blir rätt mätt… 😉

  3. Josefin

    12 maj, 2017 at 3:13 e m

    Provade att laga den här till middag idag. Supergott! 🙂

    1. Helena

      12 maj, 2017 at 7:33 e m

      Vad kul! 🙂 Jag tycker också om den, den är en riktig favorit här hemma. 🙂

Lämna en kommentar