Andra, Nötkött, Texmex, Vardag

Tacogratäng

Idag när vi var ute på en väldigt halkig och slirig barnvagnspromenad träffade vi en mamma till en gammal klasskompis från grundskolan, som berättade att hon brukar laga mina recept som kommer i tidningen en gång i månaden. Sådant gör mig så glad! Just den här tacogratängen som kördes i oktober har hon lagat flera gånger, och jag lovade att jag skulle lägga ut receptet här på bloggen. Testa den, ni kommer inte att bli besvikna! Den är riktigt krämig och god. Servera gärna med en grön sallad till. 

Tacogratäng, 6
portioner:
Ca 100 g nachos-chips (några nävar)
1 purjolök
500 g nötfärs
1 grön paprika
1 påse taco kryddmix
1 dl vatten
1 burk á 300
g chunky salsa
2 dl crème
fraiche
1 pkt á 200
g Philadelphiaost
1 dl grädde
1 liten burk majs
3 dl riven ost + 2 dl till garnering
Salt & peppar

Sätt ugnen på 225C. Smörj en ugnsfast form, och häll ut
några nävar nachoschips i den, som du sedan krossar lätt med händerna. Hacka
och fräs purjolöken, tillsätt sedan nötfärsen och bryn den. Hacka paprikan och
rör ner den ihop med kryddmix och vatten, låt koka samman ett par minuter innan
du häller röran i formen över chipsen. Bred ut all chunky salsa som ett täcke
över köttfärsröran. Rör samman crème fraiche med Philadelphiaost, grädde, majs,
3 dl riven ost, salt och peppar. Bred över salsatäcket, och toppa med ca 2 dl
riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 25 min, tills osten fått fin färg. 

6 Kommentar

  1. Karins Kök

    3 december, 2016 at 9:37 e m

    Låter väldigt gott! Ska definitivt testas.

  2. Isflingan

    18 december, 2016 at 9:45 e m

    Mumsig var den minsann!!! Och väldigt mättande… ��

    1. Helena

      19 december, 2016 at 1:39 e m

      Vad kul! Jo, man blir rätt mätt… 😉

  3. Josefin

    12 maj, 2017 at 3:13 e m

    Provade att laga den här till middag idag. Supergott! 🙂

    1. Helena

      12 maj, 2017 at 7:33 e m

      Vad kul! 🙂 Jag tycker också om den, den är en riktig favorit här hemma. 🙂

Lämna en kommentar