Havrebröd i långpanna
Havrebröd i långpanna
Ingredienser
- 20 st Havrerutor i långpanna
- 1 pkt jäst
- 6 dl havregryn
- 2 tsk salt
- 1 msk olja
- 2 msk mörk sirap
- 2 tsk malda brödkryddor
- 7 dl fingervarmt vatten
- 10 dl vetemjöl special eller Manitoba Cream-mjöl
- 1 dl havregryn
Instruktioner
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt havregryn, salt, olja, sirap och brödkryddor. Häll över vattnet, och rör tills jästen löst sig. Ös i mjölet och arbeta degen ca 5 minuter. Den ska dock vara ganska lös, så det gör absolut inget om den kladdar. Häll ner degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper, och dra ut den så mycket det går, så den täcker större delen av pannans botten. Strö över den extra decilitern havregryn, och platta till smeten så havregrynen fastnar. Låt jäsa under bakduk i ca en timme. Sätt ugnen på 225C, och grädda sedan brödet i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills det fått fin färg. Jag brukar låta brödet svalna på galler innan jag skär det i rutor och fryser det.
Helena
24 augusti, 2017 at 1:12 f mTest comment