Godis, Rawfood

Raw food-godis med frön och chokladtäcke

Chokladtäckta frörutorVem kunde ana att nyttigt godis kunde vara så gott? Jag är helt beroende av de här chokladtäckta frörutorna! Sedan kan man ju diskutera innebörden av ordet nyttighet i oändlighet, men om man jämför med sega råttor så är ju det här godiset rena rama hälsokosten! I stora drag är det kokos och ett gäng goda frökärnor mixade med dadlar, med ett chokladtäcke ovanpå gjort av kokosolja, kakao och lönnsirap. Det är nötfritt, glutenfritt och veganskt. Raw food-godis skulle man kunna kalla det också, om man ser mellan fingrarna med lönnsirapen. Så ut i köket och mixa med er, bums! Sådana här har jag alltid på lut i frysen, de tinar på ett par minuter i rumstemperatur.

Skriv ut

Chokladtäckta frörutor

Chokladtäckta frörutor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,33 av 3 recensioner

Loading...

Beroendeframkallande chokladtäckta frörutor som nästan kommer undan som rawfoodgodis. Ha dem alltid på lut i frysen, de är TYP nyttiga!

  • Author: Helena

Ingredienser

Frölager:

  • 1 dl riven kokos
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 20 dadlar utan kärnor
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Chokladtäcke:

  • 0,75 dl kokosolja
  • 2 msk kakao
  • 2-3 msk lönnsirap
  • En nypa flingsalt till garnering

Och när ni har förätit er på dem här, så finns det de här små vännerna också, som är minst lika goda – rawfoodgodiset Salty Caramel:

raw food godis salty caramelHär hittar ni recept på rawfoodgodiset Salty caramel.

Lämna en kommentar