Guldkorn ur arkivet

Fusksurdegsbröd med vört – en favorit!

Ett av bloggens allra populäraste recept är fusksurdegsbröden som man bara rör ihop på kvällen, som får jäsa i rumstemperatur över natten, och som man sedan bara stjälper upp på ett bakbord, delar i 3-4 delar och slabbar ut i baguetteliknande form på en plåt och gräddar. Det här är det brödet, fast kryddat med vört, och med julmust och porteröl som degvätska istället för vatten. Det är verkligen riktigt, riktigt gott (ber om ursäkt för bristen på blygsamhet) och förtjänar en revival från när jag publicerade det här på bloggen för fem år sedan. Jag har gjort det varje jul sedan dess, och det blir lika uppskattat och populärt varje gång jag bjuder på det. Så testa det, jag lovar att ni inte blir besvikna. Rör ihop det på fredag kväll och baka ut det på lördag morgon, så vågar jag lova att alla som får smaka blir jätteglada. (Annars får de faktiskt gå  hungriga.) Ni hittar receptet här.

Lämna en kommentar