Pizza, Vardag, Vegetariskt

Vegansk Spaghetti Bolognese

Vegobolognese var det här! Den här “köttfärssåsen” är inte bara vegetarisk, utan det här är faktiskt till och med en vegansk Spaghetti Bolognese, om man gör den på vegansk färs och toppar den med hackade cashewnötter istället för riven parmesanost som vi har gjort här. Det här är en riktigt god pastasås, även för köttälskaren, och den går supersnabbt att göra eftersom man använder sig av färdig pastasås. Kommer ni ihåg den där TV-reklamen med Dolmio pastasås med de dockliknande figurerna från tidigt 2000-tal? “Vilken dag är DIN Dolmiodag?!” Hähä. Pastasåsen är bättre än reklamen, i alla fall. Den är faktiskt himla god, för att vara en köpesås. Ibland är det skönt med genvägar, speciellt på vardagkvällar när man precis kommit hem från jobb och förskolehämtning.

 

Vegetarisk/Vegansk Spaghetti Bolognese, 4 portioner:

spaghetti för 4

ca 300 g vegansk/vegetarisk färs (säljs fryst)

1 stor, riven morot

1 burk á 500 g färdig Dolmio tomatsås

1 msk soja

2 dl vatten

1 msk torkad oregano (eller ett knippe färsk, alt. basilika.)

salt och peppar

———-

1 dl cashewnötter, till servering

 

Koka spaghettin al dente. Medan den kokar, fräs den frysta vegofärsen ihop med riven morot. Ös i den färdiga pastasåsen och känn dig nöjd med smidigheten i det hela, och tillsätt resten. Låt puttra på spisen medan du mixar cashewnötter till smuliga små bitar i en mixer och rostar hacket i en stekpanna, gärna i lite olivolja och flingsalt. Toppa med nöthacket vid servering. Receptinspirationen kommer ifrån ett nummer av Allt om Mat från förra året.

Lämna en kommentar