Efterrätter, Påsk, Tårtor

Minipavlova med punschgrädde

Pavlova i portionsform med punschgrädde och blommorVad säger ni, vi kör väl ett påskrecept till? De här oskyldiga små minipavlovorna med punschgrädde är goda året runt, men blir extra påsk- och vårfina med små violer eller penséer ovanpå. Eller varför inte byta ut blommorna mot små fågelbon gjorda av rivna chokladspån och spräckliga små godisägg? Orkar du inte göra 6 portionspavlovor går det precis lika bra att göra en enda stor pavlovatårta.

 

Minipavlovor med punsch, 6 st:

Marängbottnar:

3 äggvitor

0,75 tsk ättiksprit

2 dl socker

 ———-

Äggcrème:

2 äggulor

1 tsk vaniljsocker

0,5 dl socker

1 dl grädde

0,75 msk mjöl

25 g smör

———- 

Till garnering:

1,5 dl grädde

0,75-1 msk punsch

Söta apelsinskal (finns bland bakprodukterna)

Obesprutade penséer/violer

 

Sätt ugnen på 100C. Separera äggen och spara två äggulor till äggcrèmen. Vispa äggvitor med ättiksprit till ett vitt skum, tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa tills du fått en tjock och fast maräng. Rita upp sex cirklar på ett bakplåtspapper med hjälp av en upp och ner-vänd kopp, och bred ut smeten i dessa cirklar. Grädda i mitten av ugnen i 1,5 timme, stäng sedan av ugnen och låt den svalna helt med marängbottnarna kvar därinne.

Till äggcrèmen; sjud alla ingredienserna i en kastrull utom smöret, rör om hela tiden med en handvisp tills det tjocknat. Ta sedan från värmen och häll i smör skuret i bitar. Rör/handvispa tills det smält och du har en jämn smet. Låt den svalna innan du brer den på marängbottnarna.

Vispa grädden och smaka av med punsch. Bred ut grädden på pavlovorna och garnera med söta apelsinskal och ätbara blommor.

2 Kommentar

 1. Gabriella

  30 mars, 2018 at 3:06 e m

  Kan man göra dom dagen innan?

  1. Helena

   30 mars, 2018 at 3:49 e m

   Hej! Man kan göra marängbottnen innan, och äggkrämen, men jag skulle vänta med att montera dem tills strax före servering, eller i alla fall någon timme innan, så att grädden är färskvispad och fräsch. 🙂

Lämna en kommentar