Skriv ut

Italiensk brödsallad med buffelmozzarella

Italiensk brödsallad panzanella

Mättande och saftig sallad som toppas med buffelmozzarella eller burrata. Dessutom ett perfekt sätt att ta tillvara på gammalt bröd!

Ingredienser

———-

Dressing:

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C. Halvera cocktailtomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsfast form. Salta och peppra lite, och ringa över lite olivolja. Låt stå i mitten av ugnen ca 15 minuter medan du förbereder resten.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de börjat dofta och fått färg. Lägg åt sidan.

Dela brödskivorna i mindre bitar med händerna. Stek brödbitarna i olivolja tills de fått fin färg och blivit lite knapriga.

Rör ihop dressingen.

Blanda tomater, stekta brödkrutonger, spenat och basilikablad på ett stort uppläggningsfat. Strö över pinjenötterna. Lägg burratan i mitten på salladen. Salta och peppra och ringla över dressing. Servera gärna lite charkuterier vid sidan av.