Skriv ut

Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 3 recensioner

Loading...

En paj för alla tillfällen! Lätt att göra och gudomligt god.

Ingredienser

Pajdeg:
Fyllning:

Instruktioner

Sätt ugnen på 200C. Börja med att göra pajdegen; blanda ihop den snabbt, gärna i en maskin, och låt den vila i kylskåpet i 30 min (om du har tid). Tryck sedan ut den i en smord pajform och nagga den lite. Förgrädda den i mitten av ugnen i ca 8 min. Ta sedan ut den, och fyll upp skalet med den rivna osten. Vispa ihop ägg med grädde och svartpeppar, och häll detta över osten. Garnera med en och annan kvist färsk dragon eller något annat som gör pajen lite piffig. Grädda i mitten av ugnen på 200C i ca 40 min. Stäng sedan av ugnen, och låt pajen stå kvar på eftervärmen i ca 30 min innan du tar ut den. Får den för mycket färg, lägg på lite aluminiumfolie.