Skriv ut

Hemgjord nyponsoppa

Hemgjord nyponsoppa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Inga recensioner

Loading...

Hemlagad nyponsoppa med vispgrädde och mandelbiskvier – ett barndomsminne för många, som är lika gott oavsett hur gammal man är.

Ingredienser

Instruktioner

Rensa bort stjälkar och annat från nyponen och lägg dem i en kastrull ihop med vattnet. Låt koka i ca 30 min. Ta sedan från värmen och mixa slätt med en stavmixer. Passera genom en vanlig sil så att kärnorna sorteras bort. Skölj ur kastrullen och häll tillbaka den silade soppan däri. Låt soppan koka upp igen, och smaka av med sockret. Rör samman Maizena och vatten i en kopp, och häll ner i soppan. Rör hela tiden med en handvisp. Låt koka i ytterligare ca 5 minuter, tills soppan har tjocknat något. Ta från värmen, låt svalna och häll upp i rengjorda flaskor. Servera gärna med vispad grädde och små mandelbiskvier.