Skriv ut

Päronkaka med kardemumma, brynt smör och hasselnötter

Päronkaka med kardemumma och nötter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Inga recensioner

Loading...

Mjuka päron, knapriga nötter, brynt smör och nymortlad kardemumma. Kakan blir mjuk och saftig, och med en klick vispgrädde till blir fikastunden komplett.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C. Skär päronen i mindre bitar, lägg åt sidan. Grovhacka hasselnötterna. Bryn smöret i en liten kastrull. (Först kokar det och fräser, sedan tystnar det och stiger i form av ett ljust skum. Då börjar det bli klart. Rör om noga och häll över i en tillbringare så det kommer bort från värmen och brynprocessen upphör.) Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med vaniljsocker och bakpulver, och mortla kardemummakärnorna. Rör ner mjölblandningen och kardemumman i äggsmeten, och rör ner päronen och det brynta smöret. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med avtagbara kanter, och smörj och bröa formens kanter. Häll ner smeten och toppa med de grovhackade hasselnötterna och råsockret. Grädda i ca 45 minuter. Servera gärna med lättvispad grädde.