Guldkorn ur arkivet

Dags att sätta glöggen!

Olofs glögg med romÄntligen är det glöggtider! Och glöggtider innebär glöggen som kommit att bli favoritglöggen i vår vänskapskrets och i familjen – Olofs grymma glögg! Den görs på kryddigt ripassovin och spetsas med mörk rom och vaniljvodka, och i kryddbasen hittar vi nejlika, kanel, kardemumma, ingefära, pomerans och vanilj. Själv är jag egentligen inte så mycket för spritglögger, men för den här glöggen gör jag gladeligen ett undantag, den är riktigt god. Här hittar ni recept på Olofs grymma glögg.

I övrigt så är jag så pepp på decembermys att jag håller på att spricka! Olof och jag har alltid haft som tradition i december att vi äter lussekatt, pepparkaka och dricker en liten kopp glögg eller té på kvällarna framför TV:n efter att barnen somnat. Men sen Evelyn föddes och vaknade en gång i kvarten om kvällarna under ett och ett halvt års tid så har vi inte ägnat oss åt vår decembertradition på två år. Men nu har hon äntligen börjat sova, så här ska minsann fikas ikapp!

Lämna en kommentar