Öland

Fröken Frankensteins praliner och tårtor

Helena Elm blogg För några veckor sedan på Ölands Skördefest fick jag ett tips av en kompis att besöka det nystartade företaget Fröken Frankensteins praliner & tårtor. Och vilket bra tips det var! Jag åt en av de godaste tårtor jag smakat, en maffig chokladtårta med smak av både mint och karamell.

Fröken Frankenstein Gårdby Fröken Frankenstein herself huserar här på Öland. Hon kommer härifrån, men har bott i andra städer och nyligen flyttat tillbaka hit igen. Det är inget café hon driver som är öppet för allmänheten, men hon gör tårtor och praliner på beställning; bröllopstårtor, födelsedagstårtor, macarons, praliner och sådant gott. Jag blev så till mig i chokladtårtan att jag beställde en att servera på Evelyns tvåårsfirande som vi ska ha i helgen.

Fröken Frankensteins praliner Pralinerna var gudomliga. Jag köpte mig en samling som jag åt upp helt själv på ett bräde. Olof fick smaka en halv.

Fröken FrankensteinFröken Frankenstein har inte hunnit få upp någon hemsida än, men ni hittar henne på Instagram som @froken_frankenstein. Själv räknar jag ner dagarna till jag får äta den goda chokladtårtan igen!

Lämna en kommentar