Skriv ut

Göra egen granola

Egen granola kardemumma

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,00 av 1 recensioner

Loading...

Egen, hemgjord granola kan varieras i oändlighet, och har betydligt bättre innehåll än de motsvarigheter man köper i affären.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C. Mortla kardemummakärnorna och lägg dem i en bunke ihop med kanelen. Grovhacka och häll ner nötterna och tillsätt pumpakärnor, solroskärnor (har du bara en sort hemma, ta dubbelt av den) rågflingor och havregryn. Smörj en långpanna med olja (alternativt klä den med bakplåtspapper) och bred ut blandningen däri. Blanda ihop vatten, solrosolja och lönnsirap, och ringla över grynen. Krama in vätskan med händerna. Det gör inget om det bildas klumpar, det ger bara extra crunch. Sätt in formen i mitten av ugnen i 30 minuter. Rör om i granolan var tionde minut. Blanda i russinen när müslin svalnat, och förvara i lufttät burk.