Godis, Jul

Hemgjord Bounty på tre ingredienser

Hemgjord BountyJag har alltid älskat Bounty, ända sedan jag var liten. Jag kommer ihåg när mammas man Günter varit ute och rest och handlat presentförpackningar i taxfreen med Bounty, de såg ut som små väskor av kartong, med ett tjockt och mjukt tygrep som handtag. Syrran brukade få den med blått papper, eller Mars-godisar, och jag brukade få Bountyn med rött papper, för den var doppad i mörk choklad istället för mjölkchoklad. Den fanns inte att få tag på här hemma, och det var lika festligt varje gång.

Jag har länge tänkt göra egen Bounty men inte kommit till skott, för jag har av någon outgrundlig anledning inte vågat tro på att det kunde bli lika gott om man gjorde dem själv, och jag tänkte att det kanske var krångligt. Men vet ni vad? Jag hade fel. Väldigt fel. Den hemgjorda Bountyn blir faktiskt ännu godare än den man köper, och det tar inte ens 20 minuter att göra en omgång med 15 Bountys. Jag är helt såld på att göra egna Bountys nu. Och jag kan doppa dem i mörk choklad och slå in dem i röda papper om jag så vill. Perfekt som hemmagjord julklapp eller gå bort-present!

Skriv ut

Hemgjord Bounty på tre ingredienser

Hemgjord Bounty

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3,83 av 12 recensioner

Loading...

Hemgjord Bounty på bara tre ingredienser! Smakar mycket godare än köpevarianten, och blir sagolikt krämig. Klart på nolltid!

  • Total tid: 15 min+kyltid
  • Antal portioner: 15 bitar

Ingredienser

  • 6 dl kokosflingor
  • 1 burk sötad, kondenserad mjölk (á 397 g)
  • 250 g choklad

Instruktioner

Mät upp kokosflingorna i en skål och häll över burken med kondenserad mjölk. Blanda väl och ställ in i kylen i ca 15 min. Forma sedan till ca 15 avlånga rundlar som du plattar till något i underkant och lägger på en bricka med bakplåtspapper. Ställ in i kylen igen. Hacka chokladen, smält den över vattenbad och doppa kokosbitarna i den med hjälp av en gaffel i varje hand. (Jag brukar använda en choklad med 55% kakaohalt från Odense.) Lägg över på ett nytt bakplåtspapper att stelna, ställ sedan in bitarna i kylen. (Gillar du salt brytning? Testa att sprinkla lite flingsalt ovanpå!)

6 Kommentar

  1. Sofia

    12 december, 2018 at 2:34 e m

    Vad goda de ser ut. 👍

    1. Helena

      19 december, 2018 at 7:24 f m

      Tack Sofia! De är verkligen mycket godare än de man köper!

  2. Anna

    13 december, 2018 at 7:45 e m

    Om to the nom! Kan tro de är saftiga! God Jul! 🤶🏻

    1. Helena

      19 december, 2018 at 7:20 f m

      Hohoho! Detsamma Anna, stor julekram!

  3. Stefan

    23 december, 2018 at 7:13 e m

    Testar. Ser mumsigt ut 👍.

    1. Helena

      26 december, 2018 at 8:21 f m

      Kör hårt! Det är supergott, helt klart min favorit bland årets julgodis!

Lämna en kommentar