Efterrätter, Jul

Skumtomtepannacotta

skumtomtepannacottaAllting med skumtomtar är festligt, och skumtomtepannacotta är jättefestligt! Och riktigt gott, för att inte tala om busenkelt – man bara kokar upp lite grädde, dumpar ner ett gäng skumtomtar, rör tills de har löst upp sig och häller upp i formar. Inga gelatinblad behövs, skumtomtarna innehåller så mycket gelatin i sig själva, så med den här juliga efterrätten kommer man undan med bara två ingredienser. Sedan är det fritt fram att dekorera på valfritt vis; kanske en liten snöhög gjord av en klick vispgrädde för tomten att sitta i, en grön myntakvist och ett par hallon för en lite syrlig smakbrytning. Om man vill kan man även “snöa” lite florsocker över efterrätten med hjälp av en tesil.

Skriv ut

Skumtomtepannacotta

skumtomtepannacotta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,00 av 1 recensioner

Loading...

Skumtomtepannacotta på bara två ingredinser – både festligt och gott, och garanterat julens enklaste efterrätt!

  • Cook Time: 10 min + kyltid
  • Total tid: 10 min + kyltid
  • Antal portioner: 4

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 11 skumtomtar

Förslag på dekoration:

  • fler skumtomtar
  • vispad grädde
  • färska hallon
  • myntakvistar
  • krossade polkagrisar
  • florsocker

Instruktioner

Mät upp grädden i en kastrull och ta den från värmen precis när den börjat koka. Häll i skumtomtarna och rör tills de löst upp sig. Går det långsamt – ställ tillbaka kastrullen på den avstängda plattan och låt blandningen sjuda men inte koka, då löser skumtomtarna upp sig snabbare. Häll upp i formar och ställ in i kylen i minst fem timmar, men allra helst över en natt.

Lämna en kommentar