Andra Nötkött

90-talsrevival!

Hoho, kolla vad vi har ätit ikväll! Lövbiff, köpepommes och PÅS-Bea! I afton är jag en skymf mot matbloggarsläktet. Olof och jag pratade häromkvällen om hur ofta man åt lövbiff med pommes och bearnaisesås på 90-talet, och att denna klassiska maträtt nästan har hamnat lite i skymundan. Var det kanske tacosen som tog över det svenska folkets hjärtan? Det finns säkert många som fortfarande håller traditionen vid liv, men det är nog färre som använder såspulver på påse än vad det var förr. Nu finns det ju burk-bea istället, Lohmanders och Lallerstedts bearnaisesåser verkar vara hårdvaluta ute på landets campingplatser. Vissa har till och med egen fritös. Vi ville i alla fall laga middagen precis som vi kom ihåg den, och stekte därför på hederlig lövbiff med salt och peppar, gjorde pommes i ugn och vispade ihop vår Bearnaisesås på påse. Såsen fick en hiskeligt giftgrön färg och hade en oförsvarbar ingredienslista som kunnat skrämma slag på även den mest luttrade, men det var faktiskt gott ändå. Kanske berodde det på att smaken är så djupt inrotad och nostalgisk, men det var gott. Faktiskt.

18 maj, 2012

9 kommentarer

 1. Hahaha, helt underbart! Vilken härlig skymf ni är:)

  Men vet ni, något som blir så gott är att blanda pulvret med vatten och låta det få ett uppkok och sedan, istället för smör, slänga i 1-2 dl crème fraiche i såsen. Så gott!

  Ha en riktigt skön helg på er båda,
  kram

 2. Framför allt köpepommes var något vi åt när jag bodde hemma. Det är ju faktiskt väldigt gott. Kanske skulle köpa hem det till barnen en helg snart, det är de värda ;o)

  Kram Malin

 3. det ÄR ju faktiskt gott, för några veckor sen var det det enda jag var sugen på. fast vi åt fläskfilé, pommes och pulverbea istället. och det var så gott och liksom… hemmavant, så man fick fredagskänsla i hela kroppen. fattades bara att På Rymmen skulle vara på teve 😉

 4. Ha ha, så härligt! Klart man ska fuska ibland, särskilt med såna klassiker!! (även om såsen blir giftgrön *skratt*) Ha en skön lördag!

 5. Påsbea har jag aldrig tyckt om – usch och fy. Räligast var den gången min moster (morbrors sambo) som hoppade över smöret till påsbean. Usch!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration