Familjen

Adventsfika

Varje år på första advent brukar jag bjuda hem familjen på adventsfika. Det är en trevlig tradition som föregås av att hänga upp diskutabelt samarbetsvilliga adventsstjärnor, ljusstakar och städa huset. Allt detta brukar jag outsourca till Olof. Själv bakar jag lussekatter och experimenterar med mjuk pepparkaka. Förra året kunde den mjuka pepparkakan liknas vid en grekisk tragedi, så misslyckad var den. Jag skyller på bikarbonaten, och i skrivandets stund står årets mjuka pepparkaka i ugnen, bakad på bakpulver istället för bikarbonat. Jag häckar smått nervöst vid ugnsluckan och beskådar den pågående reality-showen därinne, för att se om kakan tänker samarbeta eller inte. Rapport följer. Olof bär in ved, och syrran gör entrédekorationer utanför dörren i riktig Martha Stewart-stil. Adventsmyset har börjat!

28 november, 2010

13 kommentarer

  1. Oj så mysigt!! Fick nys om din blogg via Emmy när hon skrev att ni varit med i radion =) Jättemysigt att följa era bloggar!
    Något jag är otroligt svag för så är det mintkyssar, som jag ser på ditt lilla fat med godisbitar på. Har du gjort dem själv med? Har du något bra recept. Har ett, men det är så himla lätt att smeten stelnar så snabbt med den. Har du några tips?
    Mvh,
    Anna

  2. Ser väldigt mysigt ut! Min kompis ordnar med den traditionen och jag kan ju inte ta den ifrån henne. Själv fick jag slänga en hel sats med nybakade saffransbullar igår, även vi erfarna kan misslyckas;) /Marty

  3. Gud va mysigt det ser ut! Jag o Mattias (japp faktiskt) bakade lussekatter OCH pepparkakor (sistnämnda gjorda på köpt deg)o vi hade så mysig första advent, vi också, min man och jag 😉 kram Anna

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration