Andra, Godis, Sylt/Marmelad

Apelsinchokladkräm

Visst är det härligt med fredagkväll? Det är nästan så att det inte gör något att det är snöstorm utanför fönstret trots att det är den 22:e mars. Det hade ju onekligen känts sämre om det varit måndag och snöstorm. Allting är ju faktiskt relativt. Min fredagsvana trogen sitter jag och päser framför brasan medan Olof lagar mat, vilket han alltid gör på fredagar.

Och förresten, på tal om något helt annat, om ni undrar varför ni nästan aldrig ser några länkar på Facebook när jag har gjort ett nytt inlägg på bloggen, är det helt enkelt för att den funktionen i Facebook verkar ha problem sedan ett par veckor tillbaka.

Inget av detta har dock något att göra med bilden ovan, som föreställer apelsinchokladkräm. Krämen har precis lagom brytning mellan choklad och apelsin, och går så snabbt att röra ihop själv att köpekräm som t ex Nutella känns överflödigt. Själv brukar jag äta krämen till våfflor, men man kan självklart använda den till lite allt möjligt. Så här gör man:

Apelsinchokladkräm, blir ca 3 dl
100 g mörk choklad, 70%
100 g ljus choklad, ca 40%
2 dl grädde
0,5 tsk flingsalt
1 liten apelsin – rivet skal + 2 msk pressad saft

Skär chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta av från värmen, och rör ner grädde, flingsalt, rivet apelsinskal och pressad apelsinsaft. Rör om och häll över i en skål. Förvara i kylen. Om krämen känns hård, rör ner en skvätt grädde strax före servering, så blir den lösare.

8 Kommentar

 1. Sarah

  22 mars, 2013 at 6:11 e m

  Hej Helena,

  Har du använt RSS Grafitti? Det har jag också gjort och har också haft problem. Fick gå in i mina inställningar, leta upp appen och ange att alla inlägg ska vara offentliga för mina vänner och inte bara mig. Jättemärkligt!

 2. Malin`s Diner

  22 mars, 2013 at 7:37 e m

  Hm, jag har också haft problem att dela på fejjan. Jag har ändrat tillvägagångssätt och kopierar nu in adressen till inlägget och lägger till en bild.

  Krämen ser syndigt god ut. Matporr? 😉

  Kram Kram

 3. Lottzys Mat

  22 mars, 2013 at 7:54 e m

  verkar inte ett dugg äckligt 😉

 4. Malin - Stjärmflocka

  22 mars, 2013 at 9:00 e m

  Underbart!!! En sån burk skulle man ha idag… 😉
  Kram Malin

 5. familjenlalloo

  23 mars, 2013 at 4:22 f m

  Mmmm! Till våfflor alltså… det blir ju perfekt att göra till våffeldagen på måndag! Tack för tipset!

 6. Josefine

  25 mars, 2013 at 4:48 e m

  Låter jätte gott!

  Den där hunden var ju bara översöt, måste fråga om den finns att köpa någonstans? 🙂

  1. Helena

   26 mars, 2013 at 8:12 e m

   Tack Josefine! Jag har fått hunden av min kompis, som i sin tur hittade den på loppis för många, många år sedan. Jag har själv sett sådana hundar på loppisar, så då och dyker de upp. Hoppas att du hittar dig en egen liten vovve! 🙂

Lämna en kommentar