Print

Aperol Spritz – så gör du!

Aperol Spritz

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Den italienska klassikerdrinken som alltid är rätt med den vackra, orangea färgen! Med det här receptet lyckas du varje gång!

Ingredienser

Skala
  • 6 cl Aperol
  • 9 cl prosecco
  • 3 cl sodavatten (kan uteslutas)
  • apelsinskivor (ca 1/4 apelsin per glas)
  • isbitar

Instruktioner

Börja med att skära en apelsin i skivor. Jag brukar skära skivorna i fjärdedelar/kvartar, för då går de ner i glaset utan problem. Lägg skivor i botten på glaset och släpp ner några isbitar.

Fyll upp 6 cl Aperol i glaset och toppa upp med 9 cl prosecco. Det är inte så himla noga i ärlighetens namn, ibland har jag i både mer Aperol och mer Prosecco beroende på glasets storlek, men de här måtten kan man ändå rätta sig efter i början. Det går jättebra med ett vanligt decilitermått här.

Rör runt med en sked eller gaffel och servera!