Sponsrat inlägg

Äppelpaj med pecannötter

Inlägg i samarbete med Carlshamns Mejeri:

Äppelpaj pecannötterHar ni testat att ha pecannötter i äppelpajen någon gång? Jag förstår inte varför jag inte har gjort det tidigare, det är ju en mindre revolution! Ifall pajdegen var knäckig innan upptäckten är den garanterat ännu knäckigare nu, och med de mortlade kardemummakärnorna smakar den på något sätt bara mer. Det är kort sagt en riktigt smakrik äppelpaj.

Vad jag gillar extra mycket med den är att det blir extra mycket pajdeg. De mixade nötterna fyller ut smuldegen på ett mycket sympatiskt sätt. Så ifall du likt mina barn, min syster och jag själv är den där personen som alltid försöker ta mer av den goda, knäckig pajdegen än av själva fyllningen bara för att du tycker det är så himla gott med pajdeg, då är det här i allra högsta grad en paj för dig.

Skriv ut

Äppelpaj med pecannötter

Äppelpaj pecannötter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5,00 av 4 recensioner

Loading...

Har du ännu inte testat att ha pecannötter i pajdegen när du gör äppelpaj är det dags att göra det nu. Riktigt gott är det!

 • Författare: Helena
 • Förberedelser: 15 min
 • Tillagningstid: 20 min
 • Total tid: 35 min
 • Antal portioner: 8 1x
Scale

Ingredienser

 • 34 äpplen
 • 1 tsk kanel
Smuldeg:
 • 1 tsk kardemummakärnor
 • 100 g pecannötter
 • 150 g Carlshamn mjölkfritt margarin
 • 1,5 dl socker
 • 2,5 dl vetemjöl

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C.

Skala äpplena, skär dem i skivor och placera ut skivorna i en pajform. (Smörj formen vid behov.)

Pudra över kanel.

Lägg kardemummakärnor och pecannötter i en mixer och mixa till en finkornig massa.

Häll nötkrosset i en bunke och tillsätt margarin, socker och mjöl, och blanda samman till en smuldeg.

Fördela smuldegen över äpplena i pajformen, och grädda i mitten av ugnen i ca 17-19 min. Passa pajen noga de sista minuterna så att den inte blir bränd, den får färg fortare än en vanlig paj tack vare nötterna.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

6 Kommentar

 1. marie-louise von platen

  8 september, 2012 at 10:55 e m

  Gud så gott det låter, det får jag prova tack för en fin sida.

  Mimmis

  1. Helena

   13 augusti, 2019 at 1:00 e m

   Tusen tack! Jag lovar att det är jättegott! 🙂

 2. Frostrosor

  9 september, 2012 at 2:24 e m

  Pecannötter och kardemumma! Ljuvlig kombo!
  Själv brukar jag göra en päronpaj med pinjenötter och älskar den själv!

  1. Helena

   13 augusti, 2019 at 1:01 e m

   Ojojoj! Det låter ju hur gott som helst! Måste prova jag med!

 3. Sweet Passion

  9 september, 2012 at 2:38 e m

  åh va gott de ser ut och med pecannötter borde de bli dubbelt så godare.mums

  1. Helena

   13 augusti, 2019 at 1:01 e m

   Det blir det också! 🙂

Lämna en kommentar