Skriv ut

Äppelpaj med pecannötter

Äppelpaj-pecannötter-kardemumma

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4,40 av 5 recensioner

Loading...

Har du ännu inte testat att ha pecannötter i pajdegen när du gör äppelpaj är det dags att göra det nu. Riktigt gott är det!

Scale

Ingredienser

Smuldeg:

Instruktioner

Sätt ugnen på 225C.

Skala äpplena, skär dem i skivor och placera ut skivorna i en pajform. (Smörj formen vid behov.)

Pudra över kanel.

Lägg kardemummakärnor och pecannötter i en mixer och mixa till en finkornig massa.

Häll nötkrosset i en bunke och tillsätt margarin, socker och mjöl, och blanda samman till en smuldeg.

Fördela smuldegen över äpplena i pajformen, och grädda i mitten av ugnen i ca 17-19 min. Passa pajen noga de sista minuterna så att den inte blir bränd, den får färg fortare än en vanlig paj tack vare nötterna.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.