Andra, Paj efterrätt

Äppelpaj – snudd på beroende

Det spelar ingen roll att det är kanelbullens dag idag, jag är helt såld på äppelpaj just nu! Jag skyller på höstvädret, som gör att man helst inte vill göra så mycket annat än att krypa upp i sin fåtölj med en bok och dricka té och äta äppelpaj med så mycket vaniljsås att pajen knappt syns. När jag kom hem ifrån Stockholm idag slängde jag mig över söndagens pajrester det första jag gjorde.

Storleken på den här Rice-formen från Nordljus är perfekt! Den är alldeles lagom till antingen fyra portioner av artig storlek, eller två portioner för pajsugna utan hämningar. När jag har den här formen halverar jag mitt klassiska recept på äppelpaj. Har man däremot en drös gäster är det bara att gå all in och göra normal sats av pajen i en stor form. Och vad ni än gör- snåla inte på kanelen!

11 Kommentar

 1. Alexandra - Kärlek på tallrik

  4 oktober, 2011 at 7:36 e m

  1) Härligt med äppelpaj – jag skulle välja paj över kanelbulle 7 utav 7 dagar i veckan!

  2) Vilka underbara bilder! Du är så söt och formen är så söt och allt är så sött <3

 2. Hovkonditorn

  5 oktober, 2011 at 1:16 f m

  Äppelpaj är ju gott det också! Fin pajform! Jag bakade nattjästa kanelbullar och de blev väldigt goda 🙂

 3. Elin

  5 oktober, 2011 at 5:11 f m

  Kunde inte hålla med dig mer! Du får njuta extra mycket för alla oss som inte har någon paj hemma 😉

 4. Marion

  5 oktober, 2011 at 8:04 f m

  Vilken underbar blogg jag hittat, allt tack vare Nordljus som länkade hit. Hamnar genast på min lista av favoriter.
  Härlig blandning och har redan hittat många goda recept att prova.
  Och blev grymt sugen på äppelpaj jag också 🙂

 5. Emma

  5 oktober, 2011 at 8:57 f m

  Ditt leende smittar 🙂

 6. Matarkivet

  5 oktober, 2011 at 9:33 f m

  Så fin du är i klänning och gummistövlar. Hos oss är vi beroende av tarte tatin som vi hittar anledning att bjuda på på varje middagsbjudning. Är det säsong så är det 🙂

 7. TinaGustafsson.com

  5 oktober, 2011 at 2:28 e m

  Jag fullkomligt älskar äppelpajer! 🙂

  Som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till http://www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/?cat=234

  Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det 🙂

  För att vara säker på att inte missa något jag skriver om mat eller något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374

  Ha det bra så hörs vi bland alla matinlägg 🙂

 8. Lenita från Bohuslän

  5 oktober, 2011 at 3:14 e m

  Du ser ut som en liten ängel där du står i trädgården med din äppelpaj :-)En underbar bild på dig….man blir bara så glad!Jag är barnsligt förtjust i paj med god vaniljsås. Mums! Kram.

 9. Mårtenssons kök

  5 oktober, 2011 at 7:26 e m

  Finfint, både bilder och paj! Hellre äppelpaj än kanelbullar här också, vilken dag som helst faktiskt:)

 10. Helena

  5 oktober, 2011 at 8:40 e m

  Vad gulliga ni är allihopa! 🙂

Lämna en kommentar