Andra Paj efterrätt

Äppelpaj – snudd på beroende

Det spelar ingen roll att det är kanelbullens dag idag, jag är helt såld på äppelpaj just nu! Jag skyller på höstvädret, som gör att man helst inte vill göra så mycket annat än att krypa upp i sin fåtölj med en bok och dricka té och äta äppelpaj med så mycket vaniljsås att pajen knappt syns. När jag kom hem ifrån Stockholm idag slängde jag mig över söndagens pajrester det första jag gjorde.

Storleken på den här Rice-formen från Nordljus är perfekt! Den är alldeles lagom till antingen fyra portioner av artig storlek, eller två portioner för pajsugna utan hämningar. När jag har den här formen halverar jag mitt klassiska recept på äppelpaj. Har man däremot en drös gäster är det bara att gå all in och göra normal sats av pajen i en stor form. Och vad ni än gör- snåla inte på kanelen!

4 oktober, 2011

11 kommentarer

 1. Vilken underbar blogg jag hittat, allt tack vare Nordljus som länkade hit. Hamnar genast på min lista av favoriter.
  Härlig blandning och har redan hittat många goda recept att prova.
  Och blev grymt sugen på äppelpaj jag också 🙂

 2. Så fin du är i klänning och gummistövlar. Hos oss är vi beroende av tarte tatin som vi hittar anledning att bjuda på på varje middagsbjudning. Är det säsong så är det 🙂

 3. Jag fullkomligt älskar äppelpajer! 🙂

  Som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till http://www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/?cat=234

  Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det 🙂

  För att vara säker på att inte missa något jag skriver om mat eller något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374

  Ha det bra så hörs vi bland alla matinlägg 🙂

 4. Du ser ut som en liten ängel där du står i trädgården med din äppelpaj :-)En underbar bild på dig….man blir bara så glad!Jag är barnsligt förtjust i paj med god vaniljsås. Mums! Kram.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration